Kifejezetten karcsú, kezes motort nyolc kilóból

2019.04.25. 09:44

Kedves Nepperűző!

10 éve van A-s jogsim és önmérsékleti okokból mindig is klasszikus kezdő/női motorokat hajtottam. Jelenleg is egy '94-es GPZ500-asom van, ami teljesítmény terén nekem eleget nyújt, de egyre több a nyűgje és feledném már a harmatos fékét és a csörgő motorját.

Kifejezetten karcsú, könnyű, 60-70 LE körüli motort keresek a szokásos feladatokra: évi 3-4 pályanapi mókázás, évi 1-2 800 km körüli túra, meg persze a fagyizóba járás.

Egyébként 2 és 3 hengeres motorok a gyengéim, 180cm és 70kg vagyok a költségvetés pedig 800 000 Ft körül mozog.

Eddig az ER-6 háromféle változata került a radarba, de szerintem nem látok ki a lime zöld ködből. Van még valamilyen típus ami megfelelhet az igényeimnek?

Előre is köszönöm.

Imi

Kedves Imi!

Vegyél Kawasaki ER-6-ot. A márkahűség jó dolog, hiszen már egészen biztosan megvannak a hozzá szükséges szakijaid, alkatrészforrásaid, stb... sokkal könnyebb egy olyan motort üzemeltetni, amihez kiépítetted már az infrastruktúrát. Másrészt az általad előírt paraméterek mintha direkt az ER-6-ra lennének szabva.

er6n-9

Megfelelni megfelel még a leírásodnak a Suzuki SV650, amiből szintén nem kell isteni csoda, hogy kifogj egy jót, sőt, ha valami extrára vágysz, akkor ennyiért kapni már Cagiva Raptor 650-et, aminél csak arra kell figyelned, hogy ne ess el vele, mert a letörős dolgok pótlása gondot okozhat, amúgy meg egy Suzuki SV jobb fékkel és futóművel.

Üdv: Nepperűző