Melyik közepes dívány a jobb?

2019.08.05. 10:28

Tisztelt Nepperűző!

8 év után lecserélném Honda SH 300-as motoromat. Nagyon elégedett vagyok a típussal, csak egyszerűen már meguntam a formáját, és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a napokban estem vele egy nagyot, így a javíttatás után midenképpen eladom, és ha már így alakult, szeretnék egy másik, ABS-szel és kipörgetésgátlóval felszerelt modellre átülni. 90%-ban Budapesten használom majd a motort, tehát talán az SH300 lenne újra az ideális választás, de ahogyan írtam, mindenképpen szeretnék váltani. A Honda Forza 300 és a Yamaha X-max 300 a két modell, amelyik nagyon tetszik, örülnék, ha megmondaná, mi a különbség (ha van egyáltalán lényegi) a két modell között, és ez alapján melyik lehet hosszútávon az ideálisab választás. Nem használt motort keresek, hanem mindenképpen újat akarok venni. Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlettel: Pál

Kedves Pál!

Az Xmax 300 és a Forza 300 között minimális a különbség - egymás konkurensei, és a gyártók a kategóriákat igyekeznek egymáshoz minél közelebb specifikálni. Ennek a választás megnehezítésén kívül praktikus okai is vannak: a beszállítóknak nem kell ezerféle méretben alkatrészt gyártania.

IMG 7486

Az Xmax és a Forza között érdemi különbség nincs, a Yamaha valamivel erősebb, és pár kilóval könnyebb, illetve némileg nagyobb a tengelytávja, de alapvetően egy ligában játszanak. Árban sincs érdemi különbség, úgyhogy én az ön helyében két szempont alapján választanék: melyik tetszik jobban, és melyiknek van közelebb a márkaszervize.

2018-yamaha-xmax300-eu-blazing grey-studio-001-03

Rosszat egyikről sem hallottam, és ez a közepes dívány kategória márkától függetlenül nagyon jó méretosztály, már tud menni, de városban sem akad fenn a sorok között.

Üdv: Nepperűző