Régi hatszázas sportmotort, rövid távokra

2020.03.13. 13:39

Kedves Nepperűző!

Régi álmomat szeretném megvalósítani, egy 600 ccm-es nagymotort szeretnék venni, viszont leginkább munkába járásra használnám. (2x15 perc) Tudom nem a legjobb párosítás, de ennek ellenére van-e olyan moci, amely nem sínyli meg igazán ezt a rövid távot? 5-600 ezer forint körüli összeget szánnék rá, így a régebbi Gixxerek, R6-ok, CBR-ek jöhetnének szóba. Vagy más ötlet esetleg? Maradjak a nagyrobogóknál?

Hálás köszönettel: János

Kedves János!

Ha régi nagy álmod egy nagymotor, akkor szerintem ne vegyél robogót, mert bár nagyon praktikus, nem azt az élményt fogja adni, mint amit keresel.

CBR600F F4
CBR600F F4

Véleményem szerint a 2x15 perc munkába járás nem fog műszaki problémát okozni, ennyi idő alatt már bármi rendesen be tud melegedni, a városban kapott nagyobb terhelést pedig az olaj gyakoribb cseréjével ellensúlyozhatod. Mivel öregebb modellek közül választanál, ezért a szervizelés nem okozhat problémát egy szerényebben felszerelt műhelynek sem, illetve a használt és utángyártott alkatrészek piaca is bőségesen kínál mindent, amire esetleg szükséged lehet.

R6
R6

5-600 000 forintért leginkább csak karburátoros változatot kaphatsz a kinézett típusok közül. Ezek a jelenleg elérhető 95-ös benzinek mellett több törődést igényelnek, mint az újabb, injektoros típusok. A GSX-R és az R6 kicsit sportosabb üléspozíciót ad majd, ami városban nem lesz olyan kényelmes azzal összehasonlítva, amit egy CBR600F4 nyújt. Ha Yamahát vennél, de kevésbé kézenállóst, akkor szerintem nézd meg az YZF600 Thundercat felhozatalt is, mert bár a maga idejében ez volt a gyártó legsportosabb 600-asa, mai szemmel nézve sokkal inkább túrásnak hat. Ha a Kawasaki sincs ellenedre, akkor én nem vetném el a '98 utáni ZX-6R-eket és az utolsó generációs ZZR600-akat sem.

Thundercat
Thundercat

Üdv:Rafi