Ingázó motor napi száz kilométerre

2020.07.30. 14:11

Kedves doktor!

Tisztelt Nepperűző!

Motoros ingázásra adnám a fejem, A2 jogosítvánnyal rendelkezem, 183 cm magasan 100+/-5kg elosztva. A specialitása a kérdésnek annyi, hogy Székesfehérvár és Budapest között lakom félúton, úgyhogy a munkába járáshoz az M7-est használnám, onnan azonban Csillebércre kanyarodva, azaz autópálya és erős emelkedő is szerepel az útvonalban, napi 2x50 km távolságon. A sportos motorok kiesnek a választásból, mert a kuporgást nem bírnám, egyéb megszorítást csak a vételár 400-450 ezer forint jelent. Kérem ha tud típusokat ajánlani tegye meg, esetleg azt is jó lenne tudnom vétel előtt mit érdemes megnézni a járművön.

Köszönettel: Ádám

Kedves Ádám!

Az autópálya miatt mindenképpen azt tanácsolom, hogy legalább kéthengeres, fejidomos motort keress. Ebben az ársávban akad Honda CB500F, Kawasaki GPZ500 meg Yamaha FZS600 - ezek mind vehetők, az FZS mellett szól, hogy a négy hengerrel és 95 lóerős teljesítménnyel azért már autópályán is potens tud lenni. Az igazi tutiság egyébként egy Honda Deauville lenne, jó szélvédelemmel, tartós blokkal, beépített dobozokkal, de azok drágábban kezdődnek.

Aprilia-Atlantic 250 Sprint-2004

Ha nem ragaszkodsz annyira a motorkerékpársághoz, akkor érdemes megfontolni egy jó díványrobogót: kényelmes, egyszerű, praktikus, jó a szélvédelme, egy Tucano lábtakaróval elég jól ki lehet tolni vele a szezont, és egy lecsapó esőt is kellemesen ki lehet bekkelni vele. Az ülés alá befér a napi cuccod meg egy váltás ruha. Ha nincsenek egyéb motoros terveid, szerintem egy Malaguti Spidermax, egy Aprilia Atlantic 500, vagy egy Piaggio Beverly 500 remek választás. Ezekben ugyanaz a blokk van, a Piaggio MASTER nevű 500-as, írtunk is már róla sokat, van típushibája, de arra fel lehet készülni, és viszonylag olcsón fenntartható.

Az általad megjelölt keretbe akár egy karbis Yamaha TMAX vagy egy Honda Silver Wing 600 is beleférhet, és ezek még kellemesebb cuccok, de a fenntartási költségük sokkal magasabb - főleg a TMAX-é, ott egy nagyszervíz nagyon durván zsebbe nyúlós történet lehet, és ha ennyiért veszed, akkor abban jó eséllyel már minden a végét járja.

Üdv: Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.