2021.02.23. 09:20

Tisztelt Nepprűző!

Motorkerékpár vásárlása előtt állok. Kettő járgány közűl ön szerint melyik lenne jobb választás? Van-e jobb ebben a kategóriában? Felhasználás főleg munkába járás, néha kisebb túrázás.
1: Suzuki Burgman 125, 2003. 

2: Kymco Agility 125, 2016. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Csaba

Kedves Csaba!

Hiába a Suzuki az öregebb, én azt választanám. Kymco Agility nagyon strapabíró, igazi igásló, megfelelő karbanatartással brutálisan sokat elmegy, sőt, karbantartás nélkül is, amikor már alig van egy kis olaj a leeresztőcsavar felett, akkor is még megy, döbbenetes. Viszont az érzete igen fapados, az ülése kemény, és ha fékbetétnél bonyolultabb alkatrész kell hozzá, akkor előfordulhat, hogy hónapokat kell rá várnod, mire megérkezik. Amikor pedig valami 200 forintos tömítésre vagy más bizbaszra kell várnod a szezon közepén, akkor az eléggé el tudja venni a kedved.

Ezzel szemben a Burgman 125 kényelmesebb, az ülés alatt nagyobb a tárolórekesze, tehát a rohangálás és a túrázás jobban letudható vele, és ehhez tényleg minden van itthon, ami pedig mégsincs raktáron, az is igen gyorsan megérkezik a márkakereskedőkön keresztül. És a Burgmannak sincs oka szégyenkeznie, ha a tartósságról van szó.

Üdv: Nepperűző