2013.10.19. 20:53

Nem feltétlenül látott életében igazi motort, aki az animációt csinálta, de a poénok ülnek: jól kifigurázza az átlag közlekedő felelőtlen hülyeségét.

Én a elvileg dolgot legjobban az ötvenes robogósokra hegyezném ki, a legutóbbi időkig ők voltak  a legjobban eltévedve a képességeikkel és a nekik járó lehetőséggel kapcsolatban. De az utóbbi időben kezdik überelni őket a nagyrobogósok a "legnagyobb gyökér" és a "jajjdetudokmotorozni" közös ranglistán. Nekik általában nagyon meg kell mutatni, főleg, ha egy rendes motorral állnak együtt a pirosnál.

A motoroknál érdekes módon a legnagyobb tahók az autósokhoz hasonlóan a BMW-sek között vannak, bár korántsem akkora arányban, hogy szinte mind. Míg egyszer tudományos kísérletként megszámoltam az M5-ös autópályán, hogy hány normálisan közlekedő BMW autót találok százalékosan az arra közlekedő BMW-sek között (0%, jött ki), sőt, a nem új, nem menő BMW-sek között is akad már wannabe BMW-s türhő, aki a tök üres Aldi parkoló esetén is a bejáratban áll meg a lefosott E30-cal, addig a BMW motorosoknak csak kisebb része gyökér. (mint amennyi nagyképű.) De aki gyökér, az nagyon. Például ha a lámpa előtt állva nem fér el a kocsisorok között, felmegy a járdára és így jut előre, nyilván ezzel roppant fontos másodperceket nyerve az életbevágó fontosságú útja során.

Valamiért nincs késztetés az emberekben, hogy úgy közlekedjenek, mintha mások is lennének a világon. Pedig vannak. A mókás animáció egy közlekedésbiztonsági kampány része.