Elüthetem a robogóst, ha beintett?

2015.06.24. 16:14

Egy német motoros sisakkamerája rögzítette amint egy VW Touran sofőrje szándékosan elgázolt egy robogóst. Az ok az elképzelhető legostobább dolog: a robogós beintett, legalábbis az autós ezt állította.

A felvételt készítő motoros túrázó látta, hogy az autós szándékosan felborít egy robogóst. Miután az utas ellenőrizte, hogy nincs súlyos sérülés, a buszos után eredt, és számonkérte egy parkolóban. Ez az igazán érdekes rész, mert míg egy orosz dashcam videón már fegyverek kerültek volna elő, de minimum egy kis öklözés következett volna, a németek a helyzet súlyosságához képest elég normális hangnemben vitatták meg a dolgot.

 

A kamerás motoros például nem akart a város kétkerekű igazságosztója lenni, egyszerűen csak tényszerűen kezelte a cserbenhagyásos gázolást, míg az egyterű sofőrje azért elég súlyosan zavartnak tűnt, hiszen a beintést elegendő oknak tartotta egy ilyen manőverhez.

A felmutatott középső ujjal való közúti kommunikáció nem szép dolog - bár a felvételen nem látszik ez a momentum, attól még nem kizárt, hogy megtörtént - de közel sem azonos szintű cselekedet, mint egy cserbenhagyásos gázolás. Utólag kiderült, hogy a robogós nem szenvedett súlyos sérülést, de ez inkább szerencse, egy törött könyök például simán befigyelhetett volna.

"Éppen túráztunk, amikor a cserbenhagyásos gázolás szemtanúi lettünk. Míg az utasom és a gyalogosok a sebesülttel foglalkoztak, én az elkövető után eredtem. Az azt követő vita rajta van felvételen, utána hívtam a rendőrséget. A robogóst a mentők vitték el, ne sérült súlyosan, de sokkot kapott. A rendőrök rögtön elvették az autós jogosítványát" - mesélte az esetet rögzítő motoros. Ráadásul az eredeti felvétel mellé készített egy remek rendezői kommentárral felütött változatot, ami segít megérteni az eseményeket.
 


A bejegyzés nem kommentelhető, egy egészen egyszerű ok miatt: semmi kedvem egész nap moderálni az utána kell menni a köcsögnek és megcipőzni tematikájú hozzászólásokat.