Szopórolleren száguld a japán világutazó

2010.11.18. 16:11

Japán motorosunk Budapesten felült a szopórollerre, ami azóta is száguld vele. Már leszállna róla, de a véletlenek nem engedik. Már lassan egy hónapja Spanyolországban van, előbb ártatlanul kirándult, majd kényszeresen várakozott.

Mikor Budapesten a 6x6 Taxi jóvoltából megkapta a Honda Dominatort, egy dolgot kért a géphez: ATA Carnetre volt szükségése az afrikai határátkelésekhez. Néhány hét átfutással és pár tízezer forint ellenében postán utána is ment a dokumentum, azonban kiderült, hogy Kunio tévedett. Neki nem ATA Carnet, hanem Carnet du Passage kell, amit egy teljesen más szervezet állít ki.

Megkezdődött a telefonálgatás, úgy tűnt, hogy a Magyar Autóklub jogosult a kiállítására. Meglepődtünk, mikor kiderült, hogy nem is – hazánkban senki nem ad ilyen dokumentumot, Szlovákiába, az ottani szervezethez kell elmenni a Carnet du Passage-ért.

Kiváló. A motor Spanyolországban, az eredeti forgalmi szintén. A papírok költsége 120 euró, a kaució a motor értéke. A szlovákok nagyon segítőkészek, de felhívták a figyelmünket, hogy tényleg nem érdemes Afrikában enélkül utazgatni, az országok zömében ez szükséges, a carnet nélkül simán vámraktárba rakják a gépet, aztán kalap, kabát, AK-47.

Kunio szomorú, de azért optimista. A pénzének egy jó részét kényszerűen felélte Spanyolországban, úgyhogy újra elővette korábbi tervét: ma reggel elutazott az angliai gyógyszerkísérletre, bízva abban, hogy ő a placebós kontroll csoportba kerül.

Reméljük, hamarosan megoldásról számolhatunk be, és formás szerecsen nők képeivel szórakoztathatjuk kedves olvasóinkat.