A tolvajok felborították, de végül csak összeállt az eszement Dax-chopper

július 29., 07:39 Módosítva: 2021.07.30 13:32
369
0 hozzászólás

Lehet rajongani érte vagy röhögni rajta, de egy biztos: a jakartai Lemb Inc. Dax-alapú törpechoppere nem mindennapi látvány. Igen hányatott sorsa volt a Ramone névre keresztelt eszement épített gépnek, ugyanis egyszer már kis híján elkészült, nagyjából 99 százalékon állhatott, amikor ismeretlenek betörtek a csapat műhelyébe, lenyúlták a szerszámokat, és felborították a motort.

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Sapka BMW R18: az ergonómia és a vagányság örök harca

július 20., 14:54 Módosítva: 2021.07.23 06:59
0
0 hozzászólás

- Hogy állunk, Mester?

- A legutóbbi változásokat felsorolni is nehéz lenne, mert kezdjük elnyerni a végleges formát. Sőt, el is nyertük, jelenleg a végső simítások előtti praktikus dolgok kialakítása van folyamatban. Ilyen például az eddig nem létező lámpatartó konzol születése, melynek elkészítésében Fábián Attila volt segítségemre. Egy kartonpapírrajz alapján vízzel kivágott nekem két-két lemezt, az így kapott belső és külső részt összehegesztettem és megcsiszoltam, így a végeredmény olyan, mintha egy korabeli préseléses eljárással készült volna. Sokkal szebb, mint valami 3D nyomtatós, divatos akármi.

Az első sárvédőt is ráhadzsintottuk (a mester izgalmas és egyedi szókincskészletén szándékosan nem változtatunk, hiszen lényegesen szórakoztatóbb a feltettük szónál) –, bár az ívek természetesen elakadtak a peremében, úgyhogy kellett még faragni rajta. A kormánytartóból kicsit levágtunk, így a kormánycső most lejjebb helyezkedik el, ennek köszönhetően jobb az összkép. Az olajhűtő is felkerült, szépen illeszkedik a vázhoz, a legnagyobb feladat viszont a csőrendszer kialakítása volt, a légtömegmérő bekötése miatt. Továbbra is úgy érzem, ez volt a legmarkánsabb: kitalálni, hogy melyik cső merre menjen, hová kerüljön, ezért a légszűrő környékén még kicsit alakítottam, hogy elférjen. A legviccesebb egyébként az, hogy a sok agyalást követően a légszűrő pozíciója végül maradt az eredeti helyén, mert így volt a legpraktikusabb.

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Hatszoros világbajnok, de végre megtanul motorozni

július 7., 11:38 Módosítva: 2021.07.27 14:20
138
1 hozzászólás

Jonathan Rea-t aligha kell bemutatni azoknak, akik rajta tartják ujjukat a motorversenyzés világának ütőerén. A 34 éves északír klasszis hat éve legyőzhetetlen a Superbike-világbajnokságon, de megfordult a MotoGP-ben is – még ha csak epizódszerepben, beugróként is, két futam erejéig. A közelmúltban már a visszavonulását is megpengette, a jövőben talán kipróbálná magát a motokrossz világában is. Egyelőre viszont élvezi a WSBK-t, ráadásul idén nagyon kemény kihívója akadt Toprak Razgatlioglu személyében. Az előző körben a török srác át is vette a vezetést, Rea tehát kapaszkodhat az újabb címvédésért.

1 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Így dobtam el előre megfontolt szándékkal három év garanciát

június 4., 06:21 Módosítva: 2021.06.17 06:49
0
3 hozzászólás

Volt már egyedi fényezésű sisakom, de az már pár éve visszavonult a polcra. Elhasználtam, nincs tovább, műtárgy lett belőle. Azóta is folyamatosan vágytam arra, hogy újra halas sisakban motorozzak - így az AGV K6-tal amint lehetett, bekopogtattam Mike Tomihoz, a hazai airbrush pápához. Annyit mondtam, hogy a halak hiányoznak, átküldtem neki képeket a kedvenc fajaimról, a többit pedig rábíztam, elvégre kettőnk közül ő a művész. Március elején adtam le a bukót - Tomi elfoglalt volt, akkor indult éppen a rali szezon, ahol a fél mezőnynek ő festi a sisakokat, meg igazából mindenkinek, beleértve Michelisz Norbit is, nem is nagyon zaklattam, hagytam alkotni. Nagyjából egy hónap múlva hívott, hogy mehetek a műért. Az előzőt is imádtam, ez a mostani pedig egyszerűen szürreálisan jó lett. A régi olyan mellette, mint amikor rácsodálkozol egy régi számítógépes játék grafikájára, nahát, ezt hívtuk akkor valósághűnek?

3 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Egy kis Harley mindenkinek jól áll

május 8., 07:09 Módosítva: 2021.05.13 06:45
7
1 hozzászólás

Jelentjük, az R 18-as BMW készül, szinte elnyerte végleges vonalvezetését és karakterét, de azért van még hátra feladat bőven. A művész szerint  a folyamat óceánján épp béke honol, a napok nagyobb viharoktól mentesek.  Legutóbbi látogatásom alkalmával Sapka mester épp parallel tevékenykedett, így miközben nekem mutogatta a legújabb változásokat, közben saját kisbuszán végzett életmentő műtétet. Azon a ponton viszont, amikor az április végi felhőszakadás a nyakunkba zúdult, némileg ideges lett, mert a friss csiszolás és gittelés a múlté lett. Ezért inkább elkezdtünk beszélni a motorról.

1 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Aki feltalálta, hogyan kell magyar nyelven írni motorokról

április 24., 11:39 Módosítva: 2021.05.18 06:11
171
8 hozzászólás

Paulovits Imre az a fickó, aki rendszeres vendég volt a legendás svájci világbajnok, Luigi Taveri otthonában, és talán az egyetlen újságíró, akit barátjául fogadott. Ezek után azon már meg sem kell lepődniük, hogy a MotoGP paddockban előre köszönnek neki a versenyzők, legyen az Rossi vagy Márquez. Davide Brivio kifejezetten a spanja, és nem azért étkezhet szabadon szinte bármelyik csapatnál, mert rámenős, hanem azért, mert meghívják, szívesen látott vendég, tisztelik a szakértelmét és motorsportba fektetett energiáit. Ami földi halandónak álom, Imrének az otthona, csakúgy, mint akár a Ducati főhadiszállása, ahová ha időpontot kér, általában Davide Tardozzi fogadja.

AARA3363
8 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

A Harley idén nagyon nyerni akar a baggerek versenyén

április 9., 10:02 Módosítva: 2021.04.12 16:23
196
0 hozzászólás

A tavalyi King of the Baggers egy meghívásos verseny volt Laguna Secában, ahol az indulók keményen tuningolt túracruiserekkel csatáztak. A futam annyira bejött a közönségnek, hogy idén már komplett bajnokságot írtak ki, az Indian pedig rengeteg új tuningcuccot pakolt a katalógusába. A Harley-Davidson is meglátta a lehetőséget a dologban, és gyári támogatással vetik bele magukat a sorozatba.

1-kingofthebaggers-1500x
Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Kapudrog gyerekeknek: MV Agusta futóbicikli

március 30., 16:52 Módosítva: 2021.04.08 09:14
122
2 hozzászólás

Én még kitámasztókerekes biciklivel tanultam, de azóta már a futóbicikli a divat: ez a megoldás remekül fejleszti a gyerekek egyensúlyérzékét, vagyis miután megtanul futóbiciklizni, a pótkerekes kihagyásával egyből ülhet át rendes biciklire. Az MV Agustánál pedig sokat mondogathatták, hogy a megfelelő nevelést nem lehet elég korán kezdeni, így elkészítették a saját futóbicikljüket.

2 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

"Mintha egy Daewoo Ticóval ütközött volna, annyi benne a műanyag"

március 30., 06:19 Módosítva: 2021.04.12 16:23
43
3 hozzászólás

Múltkor felvezettük, miről lesz szó: világbajnok motorépítőnk, Pákozdi "Sapka" Tamás átépít egy BMW R18-at. Ezúttal egy villáminterjú során betekintést nyerünk a mester munkamódszereibe.

Sapikám, az első képen mit látunk?

Kispajtásom, ott leginkább azok az alkatrészek szerepelnek, amelyek beépítésre kerülnek majd, mint például az a régi csomagtartó, a lézerpuska-szerű hátsó lámpák, meg a régi Bosch lámpa, amit szétvágtam, hogy az eredeti foncsor bekerülhessen.

3 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Bukósisakra ennél többet nem lehet költeni

március 13., 06:35 Módosítva: 2021.04.06 11:50
126
21 hozzászólás

A sisakgyártók igen eltérően állnak a FIM-licenszes csúcssisakjaikhoz. A Shark például felárért adja a Race-R Pro GP FIM-es változatát, a Shoei kínálatában nem is szerepel FIM-homológ X-Spirit3, ahhoz csak a nagy bajnokságokban vagy VB-n induló pilóták juthatnak hozzá korlátozott mennyiségben a kereskedőjükön keresztül, az AGV viszont a legdrágább modelljéből csak a FIM-es változatot tartotta meg, és darabszámkorlát nélkül árulják. Az ára azért megszűri a vevőket.

21 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Vágytam már egy könnyű bukóra

március 1., 06:08 Módosítva: 2021.03.18 06:13
163
12 hozzászólás

A sisakok súlya ügyében még nem sikerült eljutnom a végeleges álláspontra. Egyfelől hiszek abban, hogy a súlynál a jó aerodinamika fontosabb, de városban, ahol nincs nagy tempó, egyszerűen jobb forgatni a fejemet egy könnyű sisakkal. Az előző azért elég nehéz volt, azelőtt pedig éppen egy ultrakönnyűt (1100 gramm) használtam, mind a kettőt szerettem, de vágytam már, hogy újra pille bukóm legyen. Ugyanakkor nem tudom teljes magabiztossággal kijelenteni, hogy a súly az fő bűn, mert például az Araik sárnehezek, aztán mégis.

12 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Az utolsó építés: Sapka és a BMW R 18

február 26., 06:18 Módosítva: 2021.03.12 06:11
45
8 hozzászólás

Sapka a magyar motorépítés királya, pardon, Sapka a motorépítés királya. Bár számos munkájáról írtunk (mind a három szó külön link, csak szólok) már, ezúttal a művész beleegyezett, hogy egy projektet a legelejétől végig kövessünk – mégpedig egy BMW R18 átépítését, mellyel május végéig el kell készülnie. Mielőtt felzúgna a flex, még beugrottam hozzá beszélgetni arról, hogy mik az elképzelések.

8 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Még hogy egy bokszer BMW-vel csak túrázni lehet?

február 25., 11:16 Módosítva: 2021.03.12 06:11
163
4 hozzászólás

Még tavaly írtam egy hosszú és csak kevesek számára érdekes cikket a 2003-as Suzuka 8Hr minden őrültségre nyitott XF2 kategóriájának motorjairól. Mivel ez elég régi történet, hiszen aki 2003-ban született, már vezethet autót is, kevés volt az online fellelhető forrás, ezért ráírtam a csapatokra, hátha dolgozik még ott valaki, aki emlékszik a daliás időkre, és hátha van valami jó sztorijuk.

4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Kellően drágán kell venni, és jó befeketetés lesz

február 9., 11:03 Módosítva: 2021.02.16 10:34
45
0 hozzászólás

Mint minden pénzügyi válság, a pandémiával járó téboly is másként hat a gazdaság szereplőire. Míg egyesek a fennmaradásért küzdenek, és napi problémákkal kell megbirkózniuk, addig egy másik réteg vagyona egyre csak gyarapszik, ők pedig nyilvánvalóan újabb és újabb befektetési lehetőségeket keresnek, miként tudhatnák biztonságban megtakarításaikat. Néhányan a bitcoin adta rejtett lehetőségekben hisznek, míg mások az arany árának masszív emelkedésében látják a lehetőséget. Meg persze van egy harmadik kör, akik nagyjából akkor is képtelenek elszakadni attól, ami igazán érdekli őket, ezek pedig a járművek. Hozzánk persze ők állnak a legközelebb, és ezzel a poszttal rajtunk próbálunk segíteni, hogy nyári grillpartikon bélszín maradjon tarja helyett.

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Még egy dolog, aminek a vastagsága és a hossza különösen fontos

január 26., 06:05 Módosítva: 2021.02.22 06:10
95
11 hozzászólás

Mióta Magyarországon van a gép, az összes motorom közül ez kapta a legkevesebb törődést, holott ez a legkedvesebb a szívemnek. Egyszerűen csak nem adja ki sehogy időben és távolságban, a fővárosban dolgozom, a projekt meg vidéken pihen a szülői házban, a kellemes, fűtött pincében. A konzerválásra nincs is jobb recept, a probléma csak az, hogy így garantáltan nem egyszerű tovább vinnem a régi módit, miszerint meló után foglalkozom egy-egy részegységgel. Erre valamit ki kell találnom hamarosan, de addig is nézzük meg, mitől is csengenek olyan szép hangon a kétütemű gépek, és ha még ügyesek is vagyunk, akkor iszonyat teljesítménnyel teszik ezt.

(A sorozat előző részeit ide kattintva tudod elolvasni)

11 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

A műszakiról üvöltve dobnák ki, de a Dakaron jó volt a második helyre

január 12., 00:00 Módosítva: 2021.01.26 06:17
932
4 hozzászólás

Erről van szó:

Ezt a remekművet a KTM-es Toby Price hozta össze a Dakar 8. szakaszán. Valószínűleg ő sem táplált komoly reményeket az igényes javításával, és őszintén meglepődött, amikor a 229 kilométer után a tankolásnál az egyik gyorskötöző még fent volt. A 709 kilométeres etapot egyébként a másodikként zárta, és összetettben is a második helyen állt.

4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Prágai túra ferde hajtórúddal, 80-as csúcssebességgel

2020. december 31., 07:02 Módosítva: 2021.01.20 06:10
219
33 hozzászólás

A második dugattyúlyukadás után sem adtam fel a kétütemű vas szeretetét és nyüstölését. Megírtam miért rajongok ezért a technikáért, és hogy milyen örömöket tud okozni, ha olyanja van. Ha meg nem, akkor tud kellemetlen perceket okozni, melyek felidézése illő lezárása a 2020-as évnek.

33 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Ha csak egyetlen ember jönne velem a Man TT-re

2020. december 29., 09:52 Módosítva: 2021.01.08 06:11
130
1 hozzászólás

Nem is emlékszem pontosan, mikor találkoztunk először, talán egy péntek este a brünni depóban, ahová Gegével érkeztél. Csak tátott szájjal bámultalak, és azt gondoltam, nem létezik még egy akkora fanatikus, mint te, aki a tizenegynéhány éves lányával naponta autózik a mosonmagyaróvári szállásról a Cseh nagydíjra, csakhogy a gyermek láthassa élőben Rossit. Amikor másnap este, a tőled megszokott közvetlenséggel közölted, hogy velem tartanál legközelebb Man-szigetre, azt gondoltam, ez a fickó teljesen meghibbant.

1 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hősöm, a Man-szigetre jetskiző szerelmes

2020. december 23., 11:05 Módosítva: 2021.01.08 06:11
147
18 hozzászólás

A legszebb karácsonyi történet lehetett volna ebben a pandémia által uralt időszakban, de a hivatalnokok miatt börtön lett a vége. De megkockáztatom, hogy mégiscsak ez lesz a legszebb karácsonyi mese.

Erdő a nyári Man-szigeten, ami tele van kísértetekkel és történetekkel
Erdő a nyári Man-szigeten, ami tele van kísértetekkel és történetekkel
18 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

1000 köbcenti alatt is van túra, utassal

2020. december 20., 07:37 Módosítva: 2021.01.08 06:12
269
27 hozzászólás

Mi lehet értelmesebb egy pici 125-ös kétütemű motor esetében, mint elmenni egy erdélyi túrára, két személlyel és kellő mennyiségű csomaggal? Írtam legutóbb. Kiderült: van élet 1000 köbcenti alatt is, csak kicsivel több odaadást kíván.

27 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Amikor én voltam a tankolós srác a nyolcóráson Suzukában

2020. december 6., 16:48 Módosítva: 2020.12.18 06:10
216
5 hozzászólás

2013-ban kerültem egy japán multihoz. Vehetném hosszabbra, de a lényeg, hogy egy olyan állásra jelentkeztem, aminek a feltétele volt, hogy a magyar gyártóüzemben eltöltött próbaidő után szépen utazok is japánba két évre. Ez sokakat elriasztott, nem volt mindenkinek annyira kecsegtető az állás. Mint kiderült, a velem együtt felvett srác is hamar kifordult az ajtón, de nekem éppen ez hozta meg a kedvet az amúgy unalmas meló elvállalására. Szóval irány Suzuka.

5 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Elkezdhetek motorozni az ősszörnnyel

2020. december 6., 07:12 Módosítva: 2021.01.05 06:12
889
49 hozzászólás

Átlagos szemlélőnek teljesen úgy tűnhetett az 1938-ban gyártott, nálam kilenc, elődömnél, Gajdán Mikinél pedig további hét éve készülő NSU 251 OSL motorkerékpáromról szóló előző poszt végén, hogy révbe értünk. Már csak egy veteránminősítés, műszaki vizsga, papírmunka és megvagyunk, kezdődhetnek a próbatúrák, amelyek végén remélhetőleg ott lesz majd a 2020-as Nagy Megmérettetés, az 1938-as fényképalbum-recap, az „NSU Challenge 1938”-túra az Alpokba.

49 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Menny- és pokoljárás a kétütemű csapásmérővel

2020. december 5., 12:08 Módosítva: 2020.12.14 06:26
284
42 hozzászólás

Most jön az igaz történet, hogyan lettem szerelmes a kétütemű motorokba és miért kötöttem ki egy vénséges RG125-ös Suzuki mellett, mint A Motorom. Tehát nem pályázós második motor volt, sőt, még csak nem is autó mellett tartottam. Ez volt A Közlekedési Eszközöm egy jó ideig. Ezzel jártam munkába, boltba, és olykor-olykor túrázni, akár a határon túlra is. Emiatt sokan hülyének néztek, és igazuk is volt. Azért megpróbálom leírni, hogyan süllyedtem idáig...

Ha nem lett volna ez a Simsonom, most RG-m se lenne, sőt talán nem is motoroznék...
Ha nem lett volna ez a Simsonom, most RG-m se lenne, sőt talán nem is motoroznék...

 

42 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Szerelmem, a 8-4-2-1-2

2020. december 1., 06:04 Módosítva: 2020.12.14 06:26
905
8 hozzászólás

Az NR750-et, mint témát nem véletlenül kerültem: ha nem cikket vagy posztot, hanem könyvet írnék róla, és akkor is maradna utána hiányérzet. Ráadásul olyan, szintén érdekes motorokkal ellenben, mint a Britten V1000, a Desmosedici RR vagy az RC213V-S, amiket hallottam, szagoltam és tapintottam, az NR-t eddig csak képen láttam. Tehát az is lehet, hogy igazából nem is létezik. Nem mintha a kultúránkban különösebb akadálya lenne, hogy nemlétező dolgoknak könyvtárakat megtöltő irodalma legyen, szóval ez sem kizáró tényező, csak hát ez a téma egyszerűen túl nagy falat.

8 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Az én hőseim alkalmatlan járművekkel álltak rajthoz

2020. november 23., 06:13 Módosítva: 2020.12.03 06:12
0
7 hozzászólás

Amikor elkezdtem megírni a Honda CB1300 Super Four használttesztet, terveztem bele egy keretest a szintén csak japán belpiacra tervezett CB1300 Super Four Type R-ről, amely ugyan csak lazán kapcsolódott a témához, hiszen nem a cikkben tárgyalt SC40 volt az alapja, hanem a későbbi SC54, de nagyon tökös húzás volt, kár lett volna kihagyni. Aztán ahogyan elmerültem a témában, egyszer csak azon kaptam magam, hogy bár korán fekvő vagyok, de mindjárt éjfél, és már rég nem a teszttel foglalkozva egy külön dokisba jegyzetelek.

7 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még