Elefántok vigyáznak az utazóra

2011.03.02. 14:08

Világ körüli útra indult, de csak Bangkokig jutott. Win Düsseldorf 1954-ben a világ legbumfordibb robogójával, a Maico Maicomobillal vágott neki, de édesanyja súlyos betegsége miatt visszafordult. Amit tudott, lefotózott, több kamera is volt vele: a negatívok és diák a hollandiai székhelyű IISH-ba, a Nemzetközi Társadalomtörténeti Múzeumba kerültek.

Következő évben ismét összepakolt, hű maradt a Maico márkához, de a lényegesen modernebb Maicolettát szerelte fel oldalkocsival – a félbemaradt túráján többször szembesült a helyhiánnyal. Hogy ne legyen magányos, Manfred Uschold is vele tartott; kalandjukat tízezer képben örökítették meg.

Japánban Manfred egy Fuji Rabbit robogóra ült, így folytatták útjukat Észak-Amerikában. Az akkor még ismeretlen gépecske jól teljesített, átvitte őt a kontinensen, majd Hollandiába hazatérve is jó barátja volt még évekig.

Zsírosra hizlalt galériánkba inkább motoros témájú képeket mentettünk, de akit érdekel az embereket és tájakat bemutató, rendkívül jó sikerült sorozatuk, kattintson ide – az IISH archívuma szabadon böngészhető.