Gyilkos lehet a légcsavar

2011.05.17. 16:42

Szomszédomnak ecseteltem a pénteken bemutatott biciklitoló utánfutót, amikor közbevágott: „A Vaterán már láttad a propelleres biciklit? Az is házi!” Találkoztam már sok csodával, de ez szíven ütött: a női kerékpárra permetezőmotort szereltek, a kihajtásán két légcsavarral.

Ha hússzal mész, a szél miatt az is kétszáznak tűnik, de tovább szemlélve a járművet találtam még pár furcsaságot. A védőkeret csupán oldalról biztosítja, nehogy megmetéljünk valakit. Ha hátba találsz egy gyalogost, a pörgő légcsavarok úgy csapják meg a gerincoszlopot, hogy örökre nyomorékká tehet bárkit – aki látta a Happy Tree Friends mesesorozat repülőgépes epizódját, tudja, mire képes egy propeller.

Az eltolt nyerget nem igazán értem, de lehet, hogy így adja ki aerodinamikailag. A 28"-as biciklivázon levő 27 köbcentis japán permetezőgép- motor kipufogóját érdekes módon a vázba vezették – lehet, hogy a csövekben elvész a hang, de az biztos, hogy a vas fel is forrósodik.

A léghajtásos kétkerekű ötlete nem új, a húszas években több ilyennel megpróbálkoztak az önjelölt feltalálók. Érthető módon a koncepció nem lett túl sikeres, de talán lesz valaki, akinek 30 ezer forintot megér – okosabb kipufogóval és rendesen védett légcsavarral még jó is lehet csapni a szelet.