Kipufogó 105 decibellel

2012.01.05. 16:12
19 hozzászólás

 

Üvölts, diktálja a parancsot a csukló. A markolat mozgásával együtt nő a fordulat, emelkedik a hangerő: a Honda CR750 dübögése pokoli, pokolian szép. A végítélet gépesített harsonái lehetnek ilyenek – hangosítsák fel az erősítőt, dőljenek hátra és élvezzék.

Van férfi, akinek nem szorul ettől a hátán ökölbe a szőr? 

A CR750 az utcai gépként megismert CB versenyváltozata. Kitként árulták, hisz az American Honda Motor Co. által kiadott kiegészítőket néhány kiemelt kereskedőnél lehetett csak megvásárolni.

A soros négyes sportmotorra vágyók örömmel fogadták az 1970-ben bemutatott CR-t. A sikerek sem maradtak el: a Daytona 200-ról elhozott aranyérem sokakat meggyőzött.

Dick Mann, Ralph Bryans és Tommy Robb az amerikai pályák királyává váltak. Sikerük máig tartó legendát szült, hisz sokan máig replikaként építik meg a szépséges Hondát. Könnyedén módosított váz, alu tank, üvegszálas idomok és a híres, négy a négybe kipufogó – a CR 105 decibelje sokaknak örökre megbontotta a dobhártyáját.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.