Nagyon szép, kár, hogy nagyon drága

2013.01.03. 09:38

Minap már beszámoltunk Roberto Rossi egyik legújabb motorjáról, amely úgy tűnik, nem nagyon képez metszetet a magyar közízléssel – olvasóink inkább kritizálták, mintsem lelkesedtek volna érte.

Most itt egy korábbi építés, amely aktualitást nyert, hisz a decemberben kedves kis videót adtak ki, amelyben főszerepet játszik. Harley-Davidson XL1200 Sportster Stellalpina – szó szerinti fordításban ez az Alpok csillagát jelentené, de az olasz szó a havasi gyopárt takarja. A filmecskét az ismert reklámfilmes, Giorgio Oppici forgatta a gyönyörűséges Lessini-hegységben, Veronától északra.

A nyeregbe Alessandro Viganò, a Wrangler Jeans kreatív igazgatója ült – a saját kampányukban is ezt a hangulatos anyagot használják majd. A motorépítő és a felsőruházattal foglalkozó cég együttműködéses nem újkeletű, hisz korábban már az 1942-es Harley Davidson WR és az HD Shovel alapú XT Interceptor is részt vett a kampányban.

A léghűtéses V2-es szemre nem sokat változott, Rossi pont annyit finomított rajta, hogy az összkép slankabb és elegánsabb legyen. Belevágott a segédvázba, Softail sárhányót tett fel, amire Lucas lámpát csavarozott.

A kipufogó szinte hagyományos, két dobon pöfög a világba, bár a film alapján úgy tűnik, picit hangosabb a gyárinál. Meglepő, hogy átalakított Fat Boy első villát használt – nem gyakori látvány egy Sportsteren. A kormány sem gyári, de nem a cső az izgalmas, hanem a míves egyedi kezelőszervek.

A dizájn előnye, hogy nem hivalkodó: egyszerű, régies gépnek tűnik az amerikai 1200-as. Roberto Rossi egyébként öt darabos szériácskát készít a Stellalpinából – áruk egyenként 22 ezer euró, vagyis 6,5 millió forint. Ez viszont sajnos elég durva.