Ami kamunak néz ki, az mindig kamu

2016.06.22. 09:05

Tegnap kiraktam két hirdetést, amik annyira voltak valósak, mint az én esélyeim a pápaválasztáson. Sok újságírói munka nem volt vele, mindössze annyit tettem a háttérkutatás jegyében, hogy megpróbáltam felhívni a számokat és a Google képkeresőjével csekkoltam a fotók valódi származását - nem nehéz kitúrni, illetve Németországban is futnak ugyanezekkel a képekkel lehúzós hirdetések.

Aztán még az élesítés előtt írtam gyorsan a feladónak, hogy nagyon érdekel a portékája, és egy tesztkör után szívesen megvenném. Az ezres GSX-R-re jött is válasz. Nagyjából az, amire számítottam: külföldön él, a testvérétől örökölte a motort, minden költséget ő áll, minden tökéletesen rendben van.

Kedves Vásárló,

Megvan mailjét az eladás. Én üzletember Írország és az motorkerékpár a tulajdonában volt a bátyám, ez egy ügyvéd Magyarország, de sajnos meghalt egy hónapja miatt autóbaleset, és most az motorkerékpár az én tulajdonom.

Az motorkerékpár, mint az új, kiváló állapotú, balesetmentes, nincs karcolás, és jelenleg bejegyzett Magyarország. Az motorkerékpár érvényes rendszámtáblák és matricák a Magyarország. Jön az összes szükséges dokumentumot a regisztráció, van egy világos címet, és azt is regisztrált neved bármikor gond nélkül.

Nem tudok az motorkerékpár Magyarország, mert ahogy mondtam Üzletember vagyok, és az egyetlen módja annak, hogy lezárja az üzletet az a cég, E.F.S.''

Én fizetem az összes költséget a szállítás a Észak-Írország szerint a helyét, és még 5 nap az ellenorzés, mielott úgy dönt, hogy vásárolni az motorkerékpárt, vagy sem. Ha érdekel, beszélhetünk az 1.000.000 Ft, mert forgatható, ha készen áll a gyors tárgyalások.

Ha érdekel, hogy megvásárolja az motorkerékpárt, akkor válaszol nekem a teljes nevét és címét, hogy az adásvételi szerzodés a nevét, és azt is, hogy az összes szállítási papírokat. Én fizetem a szállítási adókat.

Várom az e-mail, ha vásárolni az motorkerékpár, mert tájékoztatnia kell a következo lépéseket, lezárni a tranzakciót.

Üdvözlettel,

Patrick Müller

Most olyanokba tényleg nem akarok belekötni, hogy Patrick Müller miért Laszlo néven adta fel a hirdetést, meg miért kínálja a szintén kamu Tobias Neumann ugyanezt a motort Alpbach-ban, egyszerűen annyira kíváncsi lettem a szerződésre, hogy most már látni akarom. Alig várom kézírást imitáló fontokkal berakott aláírást és a többi mesterfogást, szóval őszinte részvétemet fejeztem ki, és kértem a szerződést.

Közben trükkösen egy másik frontot is nyitottam, és írtam a Képes Motorral egy háztartásban élő sportmotor.hu-hoz bedolgozó ismerősnek, hogy utána tudna-e nézni, honnan adták fel a hirdetést. Nyilván igen, mi is sokkal többet tudunk a trolljainkról és gyűlöletlevél-íróinkról, mint amennyit ők szeretnének.

Közben be is esett a válasz pár extra képpel.

Minden dokumentum jön az motorkerékpár.

Az motorkerékpár velem Írország. Én fizeti az összes szállítási költséget a hazai és adok 5 nap, hogy teszteljék az motorkerékpárt, és azt is figyelembe kell venni. Én is hajlandó tárgyalni az motorkerékpár. Az utolsó ár lesz 980.000 Ft a gyors tranzakció. Szóval így muködik az üzlet:

Megyek a cég fizeti az összes szállítási dokumentumokat az Ön nevében. Teszem a szállítás az motorkerékpár a cég E.F.S. A vállalatok felveszi Önnel a kapcsolatot, és küldünk egy e-mailt (amely magában foglalja a nyomon követési számot a sorrendben). A nyomon követési számot ellenorizni tudja az állapotát a szállítás. A cég küld nekik a pénz érdekében, ugyanabban a pillanatban, akkor a pénzt E.F.S. át, hogy erosítse meg érdeklodését a tranzakciót. Miután E.F.S. megkapja az átutalási bizonylatot, hogy az motorkerékpár megérkezett a kívánt címet. E.F.S. a pénz marad orizetben, amíg nem hagyja abba, hogy fontolja meg az motorkerékpárt, és megállapodnak abban, hogy tartani az motorkerékpárt. Szóval, mint mondtam, akkor 5 nap, hogy tesztelje elérheto az motorkerékpár, és ellenorizni. Lehetosége van arra, hogy elfogadja vagy elutasítja azt. Ha nem szeretné, hogy az motorkerékpár, E.F.S. visszaadja a pénzt, és az motorkerékpár fogják szállítani vissza vissza az én költségén.

Ha meg akarják tartani az motorkerékpárt, E.F.S. ad nekem a pénzt, és ugyanabban a pillanatban a tranzakció befejezodött. Honlapján a cég: www.europe-fast24.eu.pn

Köszönöm,  

Üdvözlettel,

Patrick Müller

Nekem rohadtul nehezemre esett kisilabizálni, mit akarhat, így inkább csak leellenőriztem az általa megadott közvetítő/szállító céget. Természetesen a világon semmi nyoma nincs annak, hogy létező vállalkozás lenne, és az elég menő londoni (a Towertől sétálható távolságra eső) címükön sem tudnak róluk.

A csalók módszerei láthatóan fejlődnek, már megadnak egy céget, ami garanciája a biztonságos, átverésmentes üzletnek - kár, hogy az is pontosan akkora kamu, mint a hirdető és a motorja.

A szerződést azért megpróbáltam kicsalni, de levelezőpartnerem annyit írt, hogy holnap felveszi velem a cég a kapcsolatot, és velük szerződhetek. Alig várom.