Hatalmas a kamu az új Yamaha R6 képe

2016.08.12. 16:26

Mivel már sokadjára jön szembe az új, 2017-es Yamaha YZF-R6 képe, itt az idő szólni, hogy ez sajnos kamu. Ráadásul nem csak simán kamu, hanem nyilvánvalóan kamu. Persze, én vagyok a naív, hogy meglepődtem, mennyien benyelték, elvégre Grabovoj számokban is az indokoltnál (nullánál) többen hisznek. Mondjuk az azért durva, hogy a Yamaha Motor Hungary FB oldalának szerkesztője is benézte.

Egy amerikai blog szerkesztői vették a fáradtságot, és a Yamaha sajtóoldaláról ki is túrták ezt a képet, amin az aktuális Yamaha R1 látható, és ezzel meg is van a módosított kép forrása. Ha megnézzük, teljesen ugyanaz a váz és a lengővilla, ezek pedig kizárt, hogy azonosak legyenek a hatszázas és az ezres motornál.

További gyanúra ad okot, hogy milliméterre hasonló szögben állnak a teljesen egyforma kerekek, még a féktárcsa lyukai is azonos pozícióban vannak, és a lánckerék is tökéletesen egyezik.

Tehát most már tudjuk, hogy az új R6-ról szóló kép egy közepesen ügyes képszerkesztő munkája. Más nem is lehet, mert még nemhogy studiófotó nem készült az új R6-ról, de még hivatalosan meg sem erősítették, hogy 2017-re jön a kész változat.