Megadom a sisaknak, ami jár

Termékteszt: Novus No.1 műanyagtisztító

2018.06.13. 06:34
7 hozzászólás

Óriási pénisz egy hét alatt? Kigyúrt test edzés nélkül? Ha bármelyik működne, csupa kigyúrt, lámpaoszlop-hímtagú szörnyeteg mászkálna az utcákon, szóval elég csak kinézni az ablakon, és ott a bizonyíték: nincsenek csodaszerek. Viszont részsikereket el lehet érni, pl. ez a lötty elég ügyes.

 

Nem az első mondatokban vázolt problémákat oldja meg, hanem a sisakra és úgy általában műanyagokra kell kenni. A Novus No.1 feladata a műanyagok tisztítása és fényesítése - és ebben elég jó. Motorpartsshop Zsoltitól kaptam azzal a szöveggel, hogy motorosoknak úgysem tudja eladni, de műanyagos cégek raklapszámra viszik.

A tájékoztató szerint egyszerű a használata: töröld le a port egy puha ronggyal, rázd fel a flakon, spriccelj a felületre, kend szét, majd töröld le mikroszálas kendővel. És mindez azért lesz jó, mert páramentes, antisztatikus és portaszító bevonatot képez. Ebben van némi csúsztatás, eleve az utolsó két dolog technikailag ugyanazt jelenti, és a páramentességről sem győzött meg, a bukóm plexijén nem hozott átütő eredményt - az ilyen-olyan páramentes bevonatok egyébként valamennyire működnek, de rendes hidegben egyedül a pinlock a tuti megoldás. 

Viszont tényleg nagyon kellemesek lesznek tőle a műanyagok, és iszonyatosan jól lepergeti a vizet - szinte leszaladnak a cseppek még a kissé viseletes, karcos plekóról is. Legalábbis egy darabig, mert egy idő után a zápor a Novust is leveri, de a leszakadó eső első húsz percében tényleg döbbenetes az eredmény. Kis tempónál is nyom nélkül futnak szét a cseppek.

Eleinte a kollégák sisakjain is tartottam demókat, mint egy hibbant teleshop ügynök, aztán elengedtem a próféta szerepet, de a cuccot azóta is lelkesen használom. Egyrészt ha elkap egy kis zápor, tényleg sokkal kellemesebbek a látási viszonyok, másrészt kevésbé koszolódik a bukó - aztán ha mégis beborítja a rovarlekvár, eltávolítani is könnyebb.

Ha sikerül rendesen betakarnom rovarral a sisakot, szoktam nyomni rá a Motul E7 nevű rovaroldóból - alapvetően bízom a Motul cuccokban, olajból is szívesen választom, de Gépátvétel Gábor szerint is nagyon jók a francia kenőanyagok, legalábbis a Motulban és az Elfben tökéletesen megbízik, én pedig az ő véleményében. Szóval a E7 gyorsan fellazítja a sisakra száradt dögöket, aminek a plexin van nagy jelentősége, csúnyán össze lehet karcolni az erőszakos vakarással.

Rovaroldót csak azért használok, mert a három évvel ezelőtti Totalbike24-es Motul szponzorcsomagból maradt itt az asztalomon egy tubussal, egyékbént tökéletesen kiváltható bevizezett papírtörlővel és némi türelemmel. A megnedvesített rongyot vagy törlőkendőt rá kell tenni 10 percre a problémás részre, az  is kellően fellazítja a döglött ízeltlábúakat.

Ha már tiszta a sisak, akkor jön a Novus, pár spriccelés, majd a törlés, és kialakul az ujjbegyekkel is érzékelhető selymesen síkos bevonat. Nehéz elmagyarázni az élményt, kicsit olyan, mintha bútorfényt fújnék rá, csak nincs szaga. Amúgy a bútortisztító is jó sisaktisztító, csak nehezebb csepp- és csíkmentesen letörölni, de az is nagyjából hasonló bevonatot képez, azért van az, amikor valaki trehányul tisztítja le vele a komódot, akkor a környéken a parketta halálos csapdává változik.

Nem mondom, hogy nem lehet élni nélküle, de nem okozott csalódást.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.