Bitti ultimátumot adott

2004.03.10. 13:02

Bitter Sanyi 8 és fél órás tárgyalás után és sok kompromisszum árán véglegesítette a csapatával idei versenynaptárát. Nem indulhat a Man-szigeten, mert az Innodrom Racing Team-nek szüksége van rá, mint egyes számú pilótára a spanyol 12 órás versenyen, aminek az időpontja egybeesik a TT hétvégéjével. Sanyi úgy érzi, ő a hibás abban, hogy a szerződését nem nézte át pontról pontra. Elkerülte a figyelmét az a tény, hogy a csapata a Masters of Endurance futamain nem kíván indulni, viszont neki pont ezek a legfontosabb versenyek (Le Mans, Spa, Bol d'or).

Bitter merészen ultimátumot adott a csapat főnökének: vagy indul Le Mans-ban és a Bol d'or-on vagy szerződést bont a VB-re is, nem érdekli sem a fizetés, sem egyéb más szempont! A vége az lett, hogy indulhat ezen a két fontos versenyen, de cserébe nem mehet a Man-szigeti TT-n. Ezen kívül a csapat ideutazik a Hungaroringre, ahol végre hazai közönség előtt versenyezhet a 200 mérföldes Endurance Európa Kupán, ráadásul váltótársát is ő jelölheti ki.

Saját szponzorai számára az összes endurance versenyre kapott reklámfelületet az Innodrom Racing Team mindkét superbike motorján. Mivel a Le Man-i 24 órás futam április legelső hétvégéjére esik, ezért az amerikai dirt track és supermoto edzőtáborozás után mindössze másfél napot tartózkodik majd itthon, és azonnal utazik Franciaországba.