Odatalálunk

2008.08.10. 23:55

Megjelent a TomTom motoros navigációs készülék második szériája, a Rider 2. A kezdeti szoftveres és ergonómiai kifogásokat kiküszöbölték, és a 320 x 240 képkocka felbontású, 3,5-es érintőképernyős műszer száz százalékig vízálló műanyagtokot kapott.

A kesztyűbarát ikonok és az univerzális konzol a felhasználást könnyítik. Csatolható hozzá a Cardo Bluetooth rendszere is. Ez lehetővé teszi, hogy a készülék figyelmeztető hangjait a sisakbeszélőn keresztül hallgassuk. A Help Me funkció a vészhelyzetekben segít, bekapcsolása megoldás lehet a bajban: szervizeket, egészségügyi vagy rendőri intézményeket találhatunk meg.

 

 

 

 

 

 

A TomTom internetes Map Share rendszerén keresztül folyamatosan frissíthetjük a memóriát, ha a beépített, Kelet-Európára is élesített térképszoftver nem lenne elég. Táv- és sebességmérés, úti statisztikák mind-mind készíthetők a Rider 2-vel. Lítium-ion eleme öt óra működési idővel bír, de természetesen a motor 12 voltos áramkörére is ráköthető. A -10 és 55 Celsius között üzemelni képes berendezés SD kártyán keresztül kommunikál. 310 grammja és 11,3 x 9,6 x 5.2 méretei felhasználóbaráttá teszik.

A nagy konkurens Garmint nehéz lesz megszorongatniuk, de a TomTom mindent megpróbál: 599 Eurós ára és paraméterei komoly piaci harcot vetítenek elő.