A verseny eldőlt, megvan a legszebb ER-6n

2009.05.25. 13:33

Megvan a legszebb ER-6n: május 22-én tartották a Kawasaki Dizájnverseny Díjátadóját. A fiatalokat megcélzó motorhoz szokatlan, újszerű marketingkampányt készítettek. A központi oldalon található virtuális fényezőműhelyben mindenki saját kedve szerint festhetett át egy ER-6n-t és így megalkothatta saját dizájnját. Ehhez a modellbevezető kampányhoz tizenegy európai ország, köztük Magyarország is csatlakozott.

„Már a kezdetektől láttuk, hogy népszerű és sikeres lesz a kampányunk, hiszen már az első naptól kezdődően folyamatosan és nagy számban érkeztek a tervek és szavazatok. Ez be is igazolódott, hiszen a verseny - a résztvevő 11 európai ország közül - Magyarországon lett a legsikeresebb. Nálunk összesen 16397 dizájnterv készült, ami az Európában összes elkészült 79.295 tervnek a 21%-a. A szavazók is nálunk voltak a legaktívabbak, mert a 250.410 európai szavazatból Magyarországon 75.642-et adtak le, ami az összes szavazat 31,5%-a. A sikeres verseny számunkra rendkívül pozitív visszacsatolás a Kawasakival és magával az ER-6n modellünkkel kapcsolatban, és bizakodással tölt el a jelenlegi piaci helyzetben. Bízunk benne, hogy ez a modell ugyanolyan sikeres lesz a magyarországi piacon és piacvezetővé tud válni a saját kategóriájában, mint az előd modellje volt.” – értékelte a versenyt Makranczi Zsolt, a Kawasaki marketingvezetője.

Átadták a Kawasaki Motor Europe által a szavazók között kisorsolt három ajándék Kawasaki dzsekit is. A nyertesek: Nagy Balázs (Tourmalet dzseki), Gaál Mónika (Osaka dzseki), Valek Judit (Ginza dzseki). Természetesen a nap leginkább várt eseménye a fődíj átadása volt. A győztes tervet a franciaországi OCD műhely dizájnerei váltották valóra, akik megfestették a 23 éves badacsonytomaji tűzoltó, Varga Norbert elképzeléseit. A fiatalember eleinte kereste a szavakat, amikor a nyereményével kapcsolatban kérdezték, de az interjúk végén már boldogan pattant az új Kawája nyergébe egy próbakörre.