Hihetelen, de működik

2009.06.02. 14:19

Korábban beszámoltunk Stellan Egeland új motorjáról, a Harrierről. A svéd építő szakított a chopperek görcsös erőltetésével, és az idei világversenyekre egy döbbenetesen új koncepcióval állt elő.

A Harrier minden eleme szokatlan – a custom szcéna még nem látott ilyet. Nincs hosszú villa, nincsen nagy V2-es amerikai blokk. A korábbi világbajnok BMW 1200-as bokszer köré épített térhálós vázat, amelybe Öhlins rugós tagokat fogatva speciális futóművet szerkesztett. Rengeteg kézimunka, sok alumínium és egy nagy adag innováció: lám, nem telt el értelmetlenül a hosszú skandináv tél.

Sokan azonnal rávágták, hogy ez biztosan nem működik: most mégis itt a videó, melyben mozgás közben láthatjuk az idei motorépítő Európa-bajnokság ezüstérmesét. Stílusos apukának tartja magát, az agykormányzásos géppel a kislányát hozza haza iskolából.

A videót több helyen bírálták: a felháborodott nézők szerint felelőtlenség megfelelő és teljes védőruházat nélkül gyereket motoroztatni. Kedves olvasóink, önök szerint a reklámfilm kedvéért megbocsátható a slendriánság, vagy egy világbajnoknak példát kell mutatni?