Eladó a rekorder gép

2010.03.30. 08:54 Módosítva: 2010.03.30. 08:54

Messziről simán csak egy pályázós gixxernek néz ki, de ebben a motorban azért több van. Nem csak erős és gyors, de hazánk egyik legsikeresebb versenygépe is: ez a Juhász Dávid által használt Suzuki GSX-R 1000K9.

Ezzel szerezte meg a magyar bajnokság első helyét, az Alpok-Adria sorozat összetett 8. helyét, és ennek a nyergében állított be pályarekordot a Hungaroringen és Rijekában is. A felkészített és tuningalkatrészekkel ellátott motor eladó – el se kezdj alkudni, ha nincs meg a 2:05 alatti köridő a Ringen; ez a tárgyalási alap.

A széria Suzukira rengeteg extrát szereltek. Öhlins kormánygátlót és hátsó rugóstagot, Starlane váltóelektronikát, komplett Bódis kipufogórendszer, Active gyorsgázt, Lucas fém fékcsőszettet, Gilles Tools kormányt, állítható első fékkart, verseny idomszettet, G.P.T. köridőmérőt, karbon generátor- és kuplungfedelet és védőket, módosított lábtartókat valamint emelőszemet is kapott. A gép listaára extrákkal 5,531 millió lenne, de Dávid 4.15 millió forintért megválna tőle; természetesen hozzáadja a gyári idomokat is.

Magyarországon ritka, hogy felkészített versenyzői gépeket adjanak el. Amerikában, Angliában vagy Németországban gyakoribb – igaz, ott sikeres versenyzőkből is több van. Akárhogy is nézzük, ez a GSX-R része a hazai sporttörténetnek: akár gyűjtői szemmel is érdekes lehet.

A motor megtekinthető a Hungaroring Motorsport Iskolánál, Mogyoródon.