Leégett motor, törött lábfej

2010.07.06. 17:07

A német IDM bajnokságnak ezúttal az osztrák Salzburgring adott otthont. A pénteki edzéseken Rizmayer Gábor több blokkot kipróbált, igyekeztek kiválasztani a legerősebb gépet és a legjobb áttételt, hiszen ezen a pályán szinte csak a motorerő számít. Versenygumikkal gurult ki, majd mindjárt az edzés elején megfutotta a legjobb idejét – ez a 12. helyre volt elég. Teuchert sérülése és Altendorpher büntetése miatt versenyzőnk a 10. helyről várta a rajtot.

Az első futam felhős időben indult. Hiába kapta el jól a rajtot, hamar visszaesett. A hosszú egyenesben mindig megelőzték; keményen küzdött, de csak a 16. lett. A második futamra ismét blokkot cseréltek, ezzel jobban sikerült a rajt és tartotta magát. Pechjére bukás miatt leállították a versenyt: az új rajt után az első kanyarnál történt bukás miatt Rizi átvágta a sikánt és komoly hátrányba került. Hiába próbált felzárkózni az előtte lévő csoporthoz, hibázott és elesett. Bár fel tudott állni és biztonságos helyre ment, a kigyulladó motorja miatt ismét leállították a versenyt – így 14. lett.

Rizmayer a futamok után elmondta: „Tudtuk, hogy nem lesz könnyű ez a hétvége, hiszen itt csak az erő számít. Ugyanazt az időt tudtam megfutni, mint tavaly, de ez kevés volt. Kis túlzással többször cseréltünk blokkot, mint gumit, de nem javult a helyzet. A nagy akarásnak esés lett a vége. Sajnos a bírói poszton nem volt poroltó, így végignéztük, ahogy leég a motor. Sajnos a lábfejem is eltörött."

Első futam:

1. Werner Daemen (BEL), BMW

2. Karl Muggeridge (AUS), Honda

3. Dario Giuseppetti (GER), Ducati

Második futam:

1. Werner Daemen (BEL), BMW

2. Dario Giuseppetti (GER), Ducati

3. Barry Veneman (NL), BMW