Finom olaszok fél áron, direkt a gyárból

2011.01.20. 16:08

moto morini scrambler

A 2010-es erőfeszítések ellenére a Moto Morini az év második felében teljesen csődbe ment, a motorkerékpárok gyártását abbahagyták. Azonban tartozásaikat enyhítendő, most visszahívják a – többnyire női nemű – munkásokat, hogy legalább az eddig legyártott alkatrészek ne menjenek kárba: motorokat építenek belőlük, és ár alatt értékesítik őket.

A hírek szerint összesen 45 motort lehet megépíteni a gyárban maradt alkatrészekből. A 16 Scramblert 6 360 eurós, a 22 Granpassót 6 300 – 7 110 eurós áron fogják kiszórni a gyűjtőknek, természetesen további háttérszolgáltatások, azaz garancia nélkül.

Moto Morini Gran Passo

A Scrambler és Granpasso modellek mellett hét különleges, 2011 Special Editionnek nevezett motort is összeállítanak. A 2011 SE-t a 2009-es EICMA szakvásáron mutatták be először, és soha nem került szériagyártásba. Állítólag a Granferro nevet kapta volna, ha valaha is piacra dobják: most 8 000 eurós áron ezt is bárki hazaviheti.

A most összeszerelt és értékesített motorokkal a cég anyagi tartozásait próbálják enyhíteni. A Moto Morini jövőjével kapcsolatban márciusban várhatóak további fejlemények, amikor a cég maradványait elárverezik. A motorok az alábbi formulán keresztül rendelhetőek meg.