25 személyes robogó

2011.08.04. 14:21

Fejet hajtunk hülyesége előtt: Colin Furze már többször bizonyított. A 31 éves angol minden baromságra hajlandó, csak legyen berregés, búgás meg egy kis füst. 2008-ban már elkészítette a világ leghosszabb motorkerékpárját, most unalmában felülmúlta azt.

Korábbi gépe is tekintélyes volt, 14 méterével simán bekerült a rekordok könyvébe. A mostani béta változat majdnem a duplája lett: a 22 méter hosszú, 25 személyes, 125 köbcentis robogót az anyja hátsó kertjében hegesztette össze – meglepő módon még működik is.

A kötelező próbaútra ismét a lincolnshire-i Saltby repterén kerített sort. Colin a rekordkísérlet után elmondta: „Tartottam tőle, hogy gond lesz a vezethetőségével, de sikerült. Az elindulás nem egyszerű, de amint felgyorsultunk, stabilizálódott a robogó – ennek ellenére nagyon nehéz volt irányítani.”

A rekord jelenleg jóváhagyásra vár a Rekordok Könyvének bírálóbizottságától. Nem hinnénk, hogy gond lesz, hisz a száz méteres kötelező távot túlszárnyalta, másfél kilométert motorozott 24 utasával. A végsebesség miatt sem kell szégyenkeznie, hisz 56 km/h-ra gyorsult föl.