Limitált sportgép 160 lóerővel

2013.06.03. 09:44

Két évvel ezelőtti versenysikerei előtt tiszteleg legújabb motorkerékpárjával a Mission Motors. Az amerikai gyártó 2011-ben, Laguna Secában nyerte meg az elektromos motoroknak rendezett TTXGP-t, a Mission R nyergében az amerikai Steve Rapp ült.

A győzelem hatására most elkészítették a Mission RS-t, a versenygép utcai változatát. A limitált újdonságba 120 kilowattos (163 lóerős) villanymotor került, melynek csúcsnyomatéka 163 newtonméter – a hírek szerint nulláról százra nagyjából három másodperc alatt gyorsul. Egy töltéssel akár 320 kilométert is meg tud tenni, igaz, maga a gyártó is elismeri, hogy normál használat mellett inkább 225 kilométeres hatótávval érdemes számolni. A motor futóműve az Öhlinstől, fékei a Brembótól származnak.

A motorra került egy nagy érintőképernyős egység is, melyet akár kesztyűben is kezelhet a vezető – ezen a sebességen és a megtett távolságon többek közt navigációt és forgalmi információkat is elérhetünk, mindezt egy saját operációs rendszer, a MissionOS keretein belül. A versenypályás körözéshez is érdekes extrákat kínálnak, ugyanis a rendszer a köridőket és a telemetriai adatokat is rögzíti, mindezt pedig a fejidomban elhelyezett nagyfelbontású kamera felvételeivel együtt értékelhetjük ki.

Az RS-ből mindössze negyven darabot gyártanak majd, méghozzá azért, mert éppen 40 másodperces előnnyel nyerték meg a 2011-es futamot. Persze egyébként sem valószínű, hogy tömegmodell válna belőle – ára ugyanis 59999 dollár (13,5 millió forint) lesz.