2014.01.28. 12:44

Nem megy a titkolózás az olaszoknak. Az MV Agusta legújabb gépéről már a gyári teaser-videó megjelenése előtt kiszivárgott néhány részletfotó, most pedig az olaszországi Varese közelében, egy benzinkúton tűnt fel a Dragster. A kémfotósok egyáltalán nem voltak szégyenlősek: nemcsak fotót, de egy rövid videót is készítettek.

Az már a gyári videón is látható volt, hogy igen rövid farokidom került a motorra, a hátsó lámpát így tulajdonképpen az ülés alatt helyezték el. Ennek megfelelően a hátsó sárvédő is érdekes kialakítást kapott. Oldalnézetből kissé a Rivaléra és a Brutale 800-ra is emlékeztet, és minden bizonnyal a 798 köbcentis, háromhengeres blokkon is osztozkodik ezekkel a modellekkel – kérdés, hogy hová pozícionálja majd újdonságát az olasz motorgyártó.

Bár a műszaki adatokat eddig még sikerült titokban tartani, sejthető, hogy blokkolásgátlót is kap a Dragster. Az MV Agusta ugyanis előbb az F4-et szerelte fel kikapcsolható ABS-szel, most pedig a háromhengeres modellek – az F3675 és 800, a Brutale 675 és 800, valamint a Rivale is megkapja a biztonsági extrát. Nem lenne tehát meglepő, ha a Normál- és Verseny-fokozatba is kapcsolható Bosch 9MP-rendszer a legújabb modellen is elérhető lenne.

A hírek szerint a Dragster a Ducati Diavel riválisa lehet majd. A hivatalos bemutató időpontja egyelőre nem ismert, azonban a kiszivárgott képek és információk könnyen azt eredményezhetik, hogy a tervezettnél korábban, akár néhány héten belül leleplezik az izgalmasnak és sportosnak ígért MV-t.