A kiváltságosok café racere

2014.12.11. 15:38

Az ikonikus brit gyártó egy teljesen új, a közúti használat minden feltételének megfelelő új modellt harangozott be, aminek az alapját a tavasszal bemutatott, limitált szériás Norton Domiracer adja.

Fotó: Norton

A Dominator SS névre keresztelt café racerben a márka saját fejlesztésű kéthengeres blokkja dolgozik. A 961 köbcentis lég-olaj hűtésű soros kéthengeres motor 270 fokos csapszeg-elékeléssel készül, teljesítménye várhatóan 80 lóerő lesz, ami 200 km/h feletti végsebességet tesz lehetővé.

A Dominator SS legnagyobb újdonságát a futóműve jelenti: míg a Norton Commando 961 különböző kiviteleit kétoldalra szerelt rugóstaggal készülnek, addig ezen központi rugóstag látja el a feladatot. A rugózó- és csillapítóelemeket az Öhlins, a fékrendszert pedig a Brembo szállítja a drága brit modellhez.

A Dominator SS-t élőben először januárban mutatják majd be egy exkluzív partin. Kezdetben csak ötven darabot gyártanak a különleges típusból, és eleinte csak az Egyesült Királyságban lesz kapható - az előzetes információk szerint 19 950 fontba (átszámítva körülbelül 7,7 millió forintba) fog kerülni.