Kémfotón a legkeményebb Honda

2015.06.05. 16:18

A Honda legdurvább sportmotorja, az RC213V-S már a célegyenesben van, és minden jel arra utal, hogy a bemutatóra már alig egyetlen hetet kell várni. Június 11-én, a MotoGP Katalán Nagydíjának hétvégéjét megelőzően leleplezik a sorozatgyártású gépet. Sőt, a pletykák arról szólnak, hogy a márka korábbi világbajnoka, az ausztrál Casey Stoner körözget majd a barcelonai aszfaltcsíkon.

A frissen megjelent kémfotón viszont nem ő, hanem a szintén a Honda kötelékébe tartozó japán Aojama Hirosi ül a nyeregben. Ha minden igaz, a versenymotor ihlette utcai sportgép már a végleges formájában szerepel a képen, és mind külsejében, mind pedig műszaki szempontból ez közelíti meg leginkább a MotoGP-ben használt motorkerékpárokat.

A bemutató előtt túlzottan sok biztos információt nem hoztak nyilvánosságra a japánok, de valószínűnek tűnik, hogy limitált szériában készül majd az RC213V-S. Ára az előzetes becslések szerint megközelíti majd a százezer eurót is, azaz bő harmincmillió forintos luxuscikk lesz belőle. Ezt a gyűjtők nyilván vígan kicsengetik majd, de a legtöbb sportmotor-rajongó számára nem kevésbé lesz elérhetetlen, mint maga a MotoGP-gép.