Vaskos pletykák az új Ducatiról

2015.11.02. 15:27

A Ducatinál eléggé rápörögtek a titokzatos teaser videókra, volt egyszer, amiben a feketét istenítették, most pedig deklarálják, mi a stílus. Nem is nagyon szánnám rá az időt a 39 másodperc történéseinek elemzésére, hiszen egy-két motornak sejthető vonalon kívül kevés minden látszik benne - ha a kedves olvasó kommentelő hajlamú, meg se nézze, hiszen úgy mindenki tud véleményt mondani - inkább találgassunk, hogy melyik modellről lehet szó?


Vágó István kapásból kizárná a Monster 1200 R-t, hiszen arról pontosan tudjuk, hogyan néz ki, annyira hülye pedig senki nem lehet, hogy egy már leleplezett modellt teaserezzen. Lehetne még az új Scrambler, a 959 Panigale vagy a Hypermotard 939, de ezek közül egyik sem valószínű, a felvillanó ülésvonal egyikhez sem passzolna - illetve a Panigale és a Hypermotard esetében azért találni a stílusnál erősebb hívószót.

Emiatt pillanatnyilag a Ducati Diavel Customként emlegetett új Diavel változat tűnik esélyesnek - a felvillanó részletek ahhoz még stimmelhetnek, és hát mi mást próbálnának a Ducatinál a stílus emlegetésével rámelegíteni az ügyfelekre, mint egy szíjhajtású, monocoque vázú, sidepipe stílusú kipufogóval készülő új Diavelt?

Ha minden igaz, amit az új Diavelről tudunk, akkor újfajta tankra is számíthatunk, ami karcsúbb és nyúlánkabb lesz a most kaphatóénál, és a V2-es hátsó hengere egy darabot szinte kiharap belőle. Ha tovább akarunk hajtani a találgatások Hummerével a pletykák jegén, akkor azt is meg kell említeni, hogy állítólag (!) a legendás 90 fokos hengerszöget is elhagyják, és egy tompa szögben törő V2-es kerül az újdonságba.