Villanyrobogó-offenzívára készül a Yamaha

2019.10.11. 15:35

A Yamaha komolyan gondolja az elektromos robogózást, a Tokyo Motor Show-ra két tanulmánnyal és egy gyártásra érett modellel készül. Ezek közül az első a Yamaha E01, amely látványosan tanulmány, és méreteit illetve dinamikáját tekintve a 125-ös négyüteműeknek felelne meg, érdekessége, hogy a töltésvezérlője képes a gyorstöltésre - igaz, pontos számokat nem közöltek, így nem tudjuk, mint jelent náluk a gyorstöltés, ugyanis nem mindegy, hogy 50 vagy 100 kW-ot értenek alatta.

A második tanulmány a Yamaha E02 nevet kapta, és kompaktabb kialakítású az E01-nél. A leírás szerint ez az 50-es kategóriában játszana, és cserélhető akkumulátorral szerelik - viszont adatokat ehhez sem adtak meg, így főleg a külsejéről alkothatunk véleményt.

A harmadik modell az E-Vino lesz, amely szériagyártásra alkalmas - ez a Yamaha retró robogójának, a Vinónak a villanyos változata - állítólag ezt is képes gyorstöltésre és van rajta egy boost funkció, ami rövid ideig engedi a villanymotort a névlegesnél nagyobb teljesítmény leadására, ami jól jön, ha emelkedőn kell felkaptatni. Adatokat erről sem adtak ki, úgy tűnik, ezekért meg kell várni a bemutatót.