Újabb európai munkahelyeket szervez át Ázsiába a KTM anyavállalata

2024.07.26. 10:52

A KTM anyavállalata, a Pierer Mobility Group közleménye szerint, miután tavaly 300 európai állást szüntettek meg, és helyeztek át munkát ázsiai partnereiknek, idén újabb munkahelyeket szüntetnek meg a központi, osztrák főhadiszálláson, Mattighofenben, mivel újabb 10-15 százalékos visszaesésre számítanak. A PMG szerint az elmúlt 10 évben a növekvő érdeklődéssel párhuzamosan több, mint duplájára nőtt a munkavállalóik száma, de az európai értékesítési számok ma már nem indokolják a többlet munkaerőt, mert a márka iránti érdeklődés üteme visszaesett.

A lassuló folyamat eredménye, hogy a PMG csökkenti a termelést Mattighofenben, helyette nagyobb mértékben támaszkodik ázsiai partnerei,a CFMoto és a Bajaj tevékenységére, akik szerintük hatékony és minőségi beszállítói tevékenységet végeznek.

A Pierer Mobility a motorversenyek finanszírozásában is visszafogja magát. Előzetes hírek szerint sem a hozzájuk tartozó Husqvarna, sem a Gas Gas nem vesz részt jövőre a motokrossz-világbajnokságon, valamint a Tech3 csapat sem használja majd a Gas Gas nevet a Moto3-ban, helyette visszatérnek Red Bull KTM brandinghez.