Pornóbajusz és koleszhumor

Le Visonta 2016: BME Scooter Racing Team

2016.07.04. 15:20

A BME-s versenycsapat tavaly is volt, idén pedig nem ZH-zni jönnek vissza, hanem dobogóra állni.

Tavaly is brutálisan erős koleszhumorral sokkoltak, idén sem érik be kevesebbel. Ennek megfelelően nagyon meg kell őket becsülni, mert a fiatal hülyékből később idős hülyék lesznek, illetve a verseny után megkínáltak a maradék bográcsos cuccal. Tavaly a 14. helyre imádkozták be a Jogot, ami pedig a profi háttérmunkát illeti, nem hazudnak, mindössze 16 bokszkiállásuk volt, ami a második legkevesebb volt a mezőnyben. A bemutatkozójuk végén lévő képrejtvényt pedig kérem fejtse meg valaki!!! 

Tavaly azzal kezdtük a bemutatkozót, hogy „mi vagyunk azok, akik képesek egy éjszaka alatt felkészülni egy szóbeli matekvizsgára és azok, akik egy hét alatt meg tudnak írni 9 pótpótZH-t.” Azóta sokat fejlődtünk. Olyanok derültek ki, hogy egy éjszaka alatt akár hármat is tudunk előzni, illetve a sok edzésnek és gyakorlásnak köszönhetően már 11 Zh-t is meg tudunk írni egy hét alatt (de tényleg).

Nagy erősségünk lehet, hogy a tavalyi csapat gerince megmaradt, a négy pilóta (Bálint, Ede, Kristóf és Stiki) és a sajtós (én, azaz Marci) is újra csatasorba állt és már végre az állunk is elkezdett pelyhedzeni (nem nevetni a pornóbajszainkon!). Sok fiatal feltörekvő tehetség lépett a (22-23 évesen :D) kiöregedő, ilyen-olyan okokból a csapatot elhagyni kényszerülő szerelőgárda helyére. A gridgirl felhozatal valamelyest változni fog, de idén is hozunk jó csajokat, a jó csapatimidzs kedvéért.

Tanulva tavalyi hibáinkból, kevesebb sört fogunk inni, egy erősebb motorral készültünk. Hogy milyennel az egyelőre maradjon meglepetés (még mi sem tudjuk). A 24 óra teljesítése egyszer már sikerült nagyobb nehézségek nélkül. A tanulságokat levonva és a többi csapat nehézségeit is figyelembe véve készítettünk egy gyönyörű többtényezős egyenletet, majd azt megoldottuk és az eredmény alapján kerestük a versenygépet. Mivel az egyenlet ezt dobta, ezért idén is léghűtéses motorral jövünk, ráadásul tárcsafékessel, sőt még azt is elárulom, hogy a készítői szeretik a Pastát, a Pizzát, a Mammát, meg a Squadra Azurrát, de tornyot építeni egyenesen nem tudnak.

Tavaly egy kis leharcolt Yamaha Joggal sikerült szép eredményt elérnünk (ahogy kinézett a kicsike amikor hozzánk került, az is csoda, hogy célba értünk), éjjel parádés versenyzést bemutatva. Sok problémánk nem volt a géppel (azon kívül, hogy versenyzésre teljesen alkalmatlan volt), párszor elhagytuk ugyan a kis drágánk kipufogóját, de mentünk tovább akkor is, hiszen #súlycsökkentéstesó. A verseny másik fontos aspektusa a boxbeli munka, ami a stratégiából és a boxkiállásokból áll. Ezekre büszkék lehetünk, mert a boxkiállásaink rekordidő alatt voltak meg (najó ez nem igaz, de senkinek sincs bizonyítéka róla), nálunk gyorsabban csak Kabát Péter tud tankolni, erre idén is külön edzeni fogunk. A stratégiát pedig idén is kedvenc Rally-legendánktól, az egykori Colin MaRae-től vettük: „When in doubt flat out” és mivel megtanultuk, hogy hiába „sima ötös a ZH” és hiába „tudtam mindent”, még simán megbukhatunk, így mindig kételkedünk.

Az idei cél nem lehet más a tavalyi eredményekből kiindulva, mint az aláírás dinamikából, első három hely egyike, amit biztosan meg is fogunk szerezni, ha nem, akkor pedig azt hazudjuk mindenkinek, hogy sikerült. Idén utoljára még privát csapatként, egy erős motorral és közösséggel érkezünk, odafigyelve arra, hogy továbbra is mi maradjunk a legfiatalabbak (bocsi előre, ha az új srácok csókolommal köszönnek, új még nekik ez a nagyvilág).

A BME-n sokszor megkaptuk, hogy „kolléga maga nem érti az anyagot” és hogy „elvi hiba nulla pont”, az egyetemi éveink alatt, de ennek ellenére nem adtuk fel soha, és küzdöttünk tovább („de már csak 1 pont kéne a ketteshez tanár úúúr”). Ugyanezt fogjuk tenni Visontán is, ha véletlenül valaki (valakik/mindenki) megelőzne, akkor azt töménytelen mennyiségű pokolian nehéz matek és fizika feladat megoldására kényszerítjük.

Mint az EB-n a magyar válogatott, mi is az utolsó pillanatig fogunk küzdeni, hogy ránk is büszkék lehessen a hátország. Ami igazából egy egyetem, akiket nem is érdeklünk egy picit sem. Azt sem tudják, hogy kik vagyunk. Talán itt az ideje a STRexitnek, azt hiszem. Ezt még megszavazzuk a versenyig mindenképpen! Viccelődést félretéve már nagyon várjuk a versenyt! Pihenjetek, lazítsatok nyugodtan, de ne felejdétek, a BME idén is támad! Kövesstek minket facebookon és instagramon is! #egycsapatvan #levisonta2016 #bmesrt

Mindenkinek jó felkészülést kívánunk ezzel a kis vicces szóképpel!

Kövessétek őket Facebookon!