no

Gábor napi győzelem

2007.03.25. 17:56

Hat körrel a 23 körös verseny vége előtt Pesek és Talma hajszálra egyforma köridőt ment, Pesek hátulról figyelte Talma minden rezdülését. Négy körrel a vége előtt Koyama bukott, ezzel kiszállt a 4. helyért versengő csoportból. Faubel magányosan körözgetett a 3. helyen, senkitől sem zavartatva. Három körrel a vége előtt Pesek bepróbálkozott a célegyenesben, de a cseh srácnak nem sikerült az előzés, és motorja sem tűnt gyorsabbnak Talmáénál.

A 4. helyért már csak Espargaro, Gadea és Nieto harcolt. Az utolsó kört Talma kezdte az élen. Pesek azonban egy hihetetlen rövid féktávval bevágott Talma elé egy jobb kanyarban, úgy hogy a motorjaik majdnem összeértek. Talma hiába igyekezett, úgy tűnt, nem tud már mit kezdeni Pesekkel. Az utolsó kanyar viszont, amely a célegyenesre fordít, nem sikerült túl jó a Derbivel hajtó fiúnak. Elfékezte magát, ezért lassabban jött ki belőle, mint Talma. Gábornak remekül ment ez a kanyar, jóval gyorsabban lőtt ki, és az egyenesben kihasználva nagyobb kezdősebességét legyorsulta Peseket.

14 ezred másodperccel (akárcsak Talma rajtszáma) Gábor megnyerte élete negyedik GP-futamát. Faubel harmadikként ért célba, és ezzel Talma nemcsak Jerezben szerzett újabb győzelmet, hanem a második futam után a világbajnoksági tabella élére ugrott. Szép névnapi ajándék volt ez saját magának, és minden magyar szurkolónak egyben!

125 köbcentis futam végeredménye:

1. Talmácsi Gábor Aprilia
2. Lukas Pesek Derbi
3. Hector Faubel Aprilia
4. Pol Espargaro Aprilia
5. Sergio Gadea Aprilia
6. Pablo Nieto Aprilia
7. Sandro Cortese Aprilia
8. Joan Olive Aprilia
9. Michael Ranseder Derbi
10. Lorenzo Zanetti Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása két futam után:

1. Talmácsi Gábor HUN 45 pont
2. Hector Faubel SPA 41 pont
3. Lukas Pesek CZE 36 pont
4. Pol Espargaro SPA 22 pont
5. Pablo Nieto SPA 17 pont
6. Raffaele de Rosa ITA 13 pont
7. Joan Olive SPA 13 pont
8. Sergio Gadea SPA 11 pont
9. Simone Corsi ITA 11 pont
10. Tomoyoshi Koyama JPN 10 pont.