Így néz ki két kamu hirdetés

2016.06.20. 17:25 Módosítva: 2016.06.20. 17:26

Az egyik egy 2009-es Suzuki GSX-R1000 egy milláért, 11 ezer kilométerrel - tuti bolt, az ilyesmit egyébként két és félszer ennyiért szokás kínálni. Ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem igaz, ahogy ez sem: a telefonszám kamu, a képek pedig egy német hirdetésből származnak. A hozzá tartozó szöveg is olyan, amilyen, de mivel rendszeresen kapok analfabéta olvasóktól levelet, én már teljesen hozzászoktam ehhez a fogalmazásmódhoz.

A másik hirdetés ha lehet, még levágósabb, az is fele annyiba kerül, mint a hasonló valódi motorok, 2008-as GSX-R600, 16 ezer kilométerrel 710 ezer forintért ajándék lenne - ha létezne. A motor egyébként létezik, szintén Németországban, a kitakart rendszám mérete sem egyezik a magyarral. De azért érvényes magyar okmányokkal.

A szöveg ennél mindent visz, ez már nem sima fogyatékos írás, hanem tiszta Google Translate, érdemes ízlelgetni a kifejezéseket: Hi, Eladó az én gsxr 600 első kézből. Szervizkönyv létezik és vár Suzuki. Nagyon jól karbantartott. Mindig felmelegedett, és elsősorban hosszú távú. Már hajtott csak nyáron. Az elmúlt tél van egy fűtött garázsban. A gumik elöl és hátul 99%.

A telefonszám ennél sem él, csak e-mailt lehet küldeni, a többit pedig felesleges kipróbálni, mert már megírtam egyszer. Ez pedig ugyanaz az átverés, aki mohó és látatlanban vesz motort, az áldozat lesz.

Mindegy, írtam egy levelet a kedves csalónak, hogy szívesen megvenném egy próbaút után, meglátjuk, mi lesz.