Ki az a hülye, aki KTM-et lopna?

2017.07.10. 16:06

Jó, időnként ellopnak egyet-egyet, de viszonylag ritka márka, másrészt amit elemelnek, azok is rendszám nélküli sportendurók vagy krosszmotorok. Nem is vagyok különösebben paranoiás, nem szoktam extrán láncolgatni a motort. Ha valaki el akarja lopni, nem egy tárcsazár fogja visszatartani, a láncokról pedig pontosan tudjuk, mennyi ideig tart elvágni őket.

Emiatt inkább nem is stresszelek, nincs se drága, se kívánatos motorom - a hozzánk leszabaduló tolvaj ezernyi jobb dolgot tud meglovasítani, mint a Zombi-flotta bármely tagja.

A múlt héten elromlott a mélygarázs ajtaja. Annyira nem újdonság, voltam már a garázs foglya, igaz, akkor a távirányítóm fosta el magát, de megszoktam, ami lemegy, az nem biztos, hogy ki is jön. Nem nagy dráma az autót az utcán hagyni pár estére, viszont nem volt világos, másnap hogyan megyek munkába motorral. A házképviselő megnyugtatott, hogy reggel jön a garázsos ember, aztán csak lesz valami.

Mint kiderült, a sodrony szakadt el, tehát két ember némi erőbefektetéssel tudja nyitni-zárni, a mellettünk lévő helyen álló CBF1000 gazdájával meg is volt a reggeli testedzés. Hazaérve kiderült, hogy a megfelelő sodrony nincs minden barkácsboltban készleten, eltarthat pár napig, míg kerítenek, a szabad autóáramlás miatt a kapu addig teljesen nyitva lesz.

Leálltam, és egyből feltűnt, hogy a Duke új kiegészítővel gazdagodott, egy lánccal a hátsó keréken. Nem is aggódtam miatta, teljesen egyértelmű volt, hogy a barátnőm tette rá, de aztán kiszúrtam egy cetlit az ülésen:

Éjszakára nyitva lesz a garázs, mert rossz az ajtó! Lezártam, hogy ne lopják el. A végén pedig egy aláírás és egy telefonszám, a CBF1000-es szomszéd keze volt benne.

Ő persze nem tudta, hogy a Duke kuplungja éppen szivárog, lábon aligha jutnának vele messzire. De így is, mennyire szép gesztus!