Újabb vázlat az új Honda CBR600-asról

2002.08.21. 14:28

 
   
   

Az olasz Motociclismo motoros újság által közzétett vázlatrajz talán már többet mutat a hivatalosan a szeptemberi Intermot-on bemutatandó új Honda CBR600-asról. Az olasz lap információi szerint a pár hét múlva megnyíló Monaco Hall 2002-n már többet tudhatunk meg az új 600-as középkategóriás gépről, amelynek neve CBR600RR lehet, utalva az extrém sportos kialakítására.

Az új kinézetet a MotoGP-ből Rossi révén jól ismert Honda RCV211-es inspirálta. Esztétikai szempontból a fő attrakciót az ülés alatt elvezetett hátsó kipufogódob jelenti. Azonban az idomok alatt más forradalmi újdonságokat is várhatunk majd a CBR-től. Ugyanis az F5 sorozat kódnéven emlegetett újdonság vadonatúj modell lesz, mivel az 1999-ben bemutatott F4 (PC35), majd 2001-re átdolgozott befecskendezős F4i megérett a leváltásra, legalábbis sportmotoros termékcsere ciklus szerint, ahol 4 évente új modell, 2 évente ráncfelvarrás esedékes szinte minden japán gyártónál.

115 lóerősre tippelik az új modellt, amely 5-6 lóerővel több mint a jelenlegi típus. Az ultra kompakt építési mód valószínűleg jó pár CBR600-as kedvelőt esetleg elriaszt az újdonságtól, de nekik sem kell félniük, valószínűleg a Honda egy szolidabb, kifejezetten mindenes 600-as sportváltozatot is bemutat az őszi kiállításokon. Azonban a Hondának mindent bele kell majd adnia, mert a konkurencia nem alszik, és a Yamaha szintén vadonatúj YZF-R6-ossal jelentkezik ősszel, valamint a Kawasaki, akinek az idei ZX6-R gépe sem rossz darab, de őszre egy még jobb, teljesen új modellt mutat be.