KTM új krosszgépeket mutatott be

2002.08.22. 10:22

 
   
    KTM 450 SX

Mióta a FIM bejelentette, hogy 2003-tól a négyütemű 450 köbcentis gépek együtt versenyezhetnek a kétütemű 250 köbcentisekkel, a gyárak egyre másra mutatják be legfrissebb 450-es négyütemű krosszgépeiket. A Honda már tavasszal kihozta CRF450-esét, igaz ezt 2003-ra alaposan átdolgozzák, a Yamaha pedig már szintén bemutatta az YZ 450F modellt.

Az osztrák KTM, akinek nevéhez hozzáfonódik a krossz és enduró gépek gyártásának évtizedes hagyománya, nem maradhatott ki ebből a vonulatból, így bemutatta saját 450-es négyüteműjét, és mellette másik két kétütemű krosszgépet is.

 
   
    KTM 250 SX

Az osztrákok a 400SX négyütemű gépükből alkották meg a 450SX-t, amely a henger és hengerfej átalakítása mellet még számos egyéb kisebb módosításon esett át. Előre 46 mm átmérőjű felfordított White Power teleszkópvillák kerültek, a korábban alkalmazott 48 mm-esek helyett. A hátsó részlegben a rugóstag nagyobb olajtartályt kapott, hogy csökkenjen a súrlódás, és a kipufogó okozta melegedés a rugóstagban. A belső olajfuratokat is átdolgozta a WP az új KTM krosszgép számára. A hátsó váznyúlvány szintén átesett némi diétán, így még keskenyebbé vált a vezető lábai között, és ezáltal jobban tud helyezkedni a nyeregben.

 
   
    KTM 200 SX

A két kétütemű modell a KTM rendes évi modellfejlesztésén esett át. A 200SX és a 250SX ugyanazokon a változtatásokon ment át, mint négyütemű testvérmodelljük Az újdonságok már nyár végén a boltokba kerülnek, áruk csak kis mértékben magasabb a régebbi típusok árainál.