Frederic Bolley krosszról gyorsaságira vált

2002.08.22. 11:25

 
   
   

Frederic Bolley, aki kétszeres 250 köbcentis motokrossz világbajnok, bejelentette, hogy visszavonul a krossz versenyzéstől az idény végeztével. A 28 éves francia motoros annak ellenére döntött így, hogy jelenleg tartja negyedik helyét a bajnokságban, és az idényben 5 dobogós helyezése volt már.

A döntésének fő oka, hogy Bolley, aki 1999-ben és 2000-ben nyerte meg a 250 köbcentis világbajnokságot, már nem talál annyi örömöt a motokrosszban, mint előtte, és inkább Yamaha YZF-R1-esével szeret körözni aszfaltpályán, ahelyett hogy a bokorugrók által keltett porfelhőt szívná be. Egyelőre még nem történt semmiféle hivatalos bejelentés a következő idényével kapcsolatosan, de Bolley célja, hogy először Supersport 600-as géposztályban méretesse meg képességeit a gyorsasági versenyek világában.

Esetleg még a Supermoto versenyzés is szóba jöhet a franciánál, ha ezt jövő évi időbeosztása lehetővé teszi számára. Ha a gyorsasági sport mellett dönt, talán ugyanolyan sikeres lehet, mint a korábban szintén motokrossz világbajnok Jean-Michel Bayle, aki a közelmúltban, ha nem is a legsikeresebb, de mindenképpen figyelemre méltó eredményeket ért el a Gyorsasági VB 500-as kategóriájában.