Új Husqvarna terepmotorok 2003-ra

2002.08.16. 12:24

 
   
   

A Husqvarna nemrégen hozta nyilvánosságra a 2003-as modellévben gyártandó off-road típusainak részletes specifikációját. A nagy újdonság a krossz és enduró gépek között szereplő új négyütemű 250 és 450 köbcentis masinák. A Husky jövőre ünnepli motorgyártásának 100. évfordulóját, és ezzel a legrégebbi gyártók közt igen előkelő helyet foglal el. A Husqvarna márka Svédországban született meg 1903-ban, és egy 2 lóerős, 50 km/h végsebességre képes, motorral ellátott kerékpárral indult be a kétkerekűek gyártása. Később az Electrolux tulajdonába került a cég, amelyet aztán 1986-ban adtak el az olasz Cagiva-nak. Azóta a svéd-olasz gyár fejlődése töretlen, ezt több krossz és enduró VB cím, valamint Supermoto EB elsőség bizonyítja.

 
   
   

A 100. évfordulót a Husqvarna a Nox exkluzív supermoto internetes árusításával próbálja feledhetetlenné tenni a vevői számára. Azonban olyan modell, mint a TC450 négyütemű krosszgép akár a legnagyobb meglepetés lehet jövőre a VB futamokon. A tavaly mindössze korlátozott példányszámban kapható TC450 idéntől már több versenyző rendelkezésére áll, a gyár szerint komoly eséllyel indul majd motorjuk olyan gépek ellen, mint az új Yamaha YZ450 és a Honda CRF450.

A Husqvarna-nak sikerült 10 százaléknyi súlyt megspórolni a váz tömegéből, úgy hogy annak merevsége tovább erősödött. Szintén 5 százaléknyi súlyt nyertek a hátsó lengővilla tömegéből, azonban ennek merevsége is jobb, mint az előd modellé volt. A súlytakarékos megoldásokat a Husky buckaugró széria többi tagja is megkapja majd. Az újdonságok szeptembertől érhetőek el. Árakat sajnos nem tudunk közzétenni, ugyanis a Husqvarna magyarországi forgalmazása egy rejtély.