Michael Pichon lett a 250-es motokrossz világbajnok

2002.08.26. 11:04

 
   
   

Michael Pichon megszerezte a 2002-es idény Motokrossz Világbajnoki címét a 250 köbcentis géposztályban. Hogy ez így lesz idén, az nem volt kétséges már jó pár hónapja. Pichon ugyanis az eddigi 10 versenyből kilenc!!! futamgyőzelmet aratott. A legutolsó győzelmét a németországi Gaildorf-ban szerezte meg, még augusztus 18-án, ez egyben a 7. egymást követő diadalt jelentette Pichon számára.

Ha így folytatja, megszerezheti a valaha elért legtöbb egymást követő győzelmet a Motokrossz Világbajnokságok történelmében. A 250-es kategóriában már így is ő tartja ezt a rekordot, de még 2 újabb győzelem szükséges ahhoz, hogy megdöntse Joel Smets csúcsát, aki 8 egymás utáni futamgyőzelmet volt képes elérni az 500 köbcentis kategóriában, a 2000. évi bajnokságban.

A verseny során az olasz Alessio Chiodi szerezte meg a vezető pozíciót a startot követően, de hibázása után Pichon könnyedén előzte le őt. Pichon megtartotta vezető helyét Johnny Aubert nyomása alatt is, aki egy privát Yamaha-n versenyzett, míg el nem tört a hátsó rugóstagja, aminek következtében a motor felfordult, és átrepítette Aubert-et a kormány felett, mindössze 3 kanyar távolságban a kockás zászló előtt. Így Pit Breirer megszerezte a második helyet a hazai nagydíj futamon, míg a pódium harmadik fokát a pályaversenyzéssel kacérkodó Frederic Bolley foglalhatta el.

Az 500 köbcentis futamban Joel Smets végzett az élen, megelőzve a bajnokságban jelenleg vezető belga Stefan Everts-et. A 125-ös versenyben Mickael Maschio diadalmaskodott, aki a negyedik helyről küzdötte fel magát a dobogó legfelső fokára a verseny ideje alatt. Maschio a bajnoki címre aspiráló Steve Ramon és Patrick Caps pilótákkal csatázott, amelyből Caps a második és Ramon a harmadik helyen került ki a végén.