Váratlan csapatváltás lehetősége a Texas Tornádónál

2002.08.23. 10:00

 
   
   

Az amerikai, pontosabban a texasi Colin Edwards, aki már több éve a Honda egyik sztár pilótája, és neve szinte egybeforrott a japán gyártóval, meglepő bejelentést tett az MCN révén, miszerint valószínűleg új szerződést ír alá nemsokára a Ducati Superbike VB csapatával a 2003-as idényre.

A hír nagy meglepetést keltett a motorsport világának közvéleményében, mivel Edwards hosszú évek óta a Castrol Honda első számú versenyzője, és mindent megkapott a japán cégtől, amit csak lehetett. Ez a párosítás nyerte a 2000. évi Superbike Világbajnokságot, valamint idén amilyen szorosan csak lehet, ott van a hihetetlen formában motorozó Troy Bayliss (Ducati) nyomában. Nemrégen Daijiro Kato-val a Suzuka-i 8 órás futamot is megnyerte Edwards, amely a japán gyártók szemében az egyik legnagyobb presztízzsel bíró gyorsasági verseny.

Colin Edwards elmondta az angol MCN szaklapnak, hogy egy szándéknyilatkozatot írt alá az olasz motorgyárral, amely szerint jövőre a Ducati-val vesz részt a Superbike VB küzdelmeiben. Mindezek alapján Edwards-ot egy Ducati 999 nyergében láthatjuk Neil Hodgson csapattársaként a következő szezonban, és mindaddig ez marad érvényben, amíg a Honda ki nem jön egy új, kedvezőbb ajánlattal Edwards felé. A texasi Tornádó ezzel a lépésével elébe vághat annak, hogy a Honda csökkentse elkötelezettségét a Superbike VB-ben való részvétel iránt.