Tóth Imi csapattársa, Nobby Ueda visszatér a GP versenyek színterére

2002.08.26. 09:46

 
   
   

Nobby Ueda valószínuleg teljes egészségben tér vissza a Portugál GP-n a gyorsasági világbajnokság mezonyébe szeptember 8-án Estorilban. A 35 éves veterán versenyző a 125 köbcentis géposztályban indul, azonban június óta nem versenyez, mivel Mugello-ban az edzés alatt egy óriási balesetet szenvedett, amelynek következtében súlyos nyak és csípő sérülésekkel került kórházba.

Ueda-nak nem ez volt az első komoly sérülése pályafutása alatt, de úgy látszik, a kis termetű japán hihetetlenül bírja ezeket az akciókat, és felépülése után képes a tőle megszokott stílusban részt venni a VB küzdelmeiben. Ueda személye a magyarok számára azért érdekes, mivel Tóth Imi csapattársa az olasz Semprucci Angaia csapatában. Ueda sok éves tapasztalatával sokat tud Tóth Iminek segíteni, bár az idei szezonja a japán versenyzőnek sem valami túl fényes.

Azonban ne feledjük, hogy Ueda a 125 köbcentis géposztály egyik meghatározó személyisége, és mind Japánban, mind Olaszroszágban sok szurkolója van, akik már a mostani Brno-i futamon várták a kis-nagy embert. Ueda 1997-ben győzni tudott Brnoban, és második tudott lenni 1994-ben és 1999-ben, de sajnos az idei futamon még nem indulhatott. Elmondta korábban, hogy nem biztos az indulásában egészen a hétvégi edzések kezdetéig, azonban mindezek ellenére fizikálisan jól érzi magát, és optimista esélyeit illetően.