Talmácsi már az 5. helyen!

2002.08.23. 16:20

 
   
   

Talmácsi Gábor a Gyorsasági Motoros Világbajnokság Cseh Nagydíján Brnoban az 5. helyen áll az első időmérő edzés után. Ez Talma pályafutásának eddigi legjobb edzéspozíciója, amely egyelőre nem a végleges rajtsorrendet jelenti. Szombat délelőtt következik a második időmérő edzés, amelyen akár tovább javíthat helyezésén.

A péntek reggeli szabadedzésen is már az 5. volt Talmácsi, és ezt meg tudta ismételni az időmérő edzésen is. Mindezt úgy, hogy az edzés egy részében a harmadik legjobb idővel rendelkezett. Az első időmérőn egyébként Pablo Nieto ment a leggyorsabban, de Talma mindössze fél másodperccel maradt el tőle 2 perc 10.013 másodperces köridejével, annak ellenére, hogy a motorja még mindig 5-10 km/h-val lassabb, mint a versenytársak gépei.

Az első sor második helyén Pedrosa tartózkodik, a harmadikon Vincent, míg a negyediken Sanna áll. Talmácsi eredménye mindenestre tökéletes indok arra, hogy minél több hazánk fia kerekedjen fel vasárnap, és a helyszínen tekintse meg a versenyt, amely a legközelebbi (kb. 400 km) GP futam Magyarországhoz.