Összetörték a Superbike-menő hajóját

2002.08.28. 11:21

 
   
   

Ben Bostrom, a korábbi barátnője Kat, és öccse Eric Bostrom éppen hogy csak elkerülték végzetüket, amikor dingijüket eltalálta egy motoros hajó olaszországi hétvégi kirándulásuk alkalmával.

Bostrom így nyilatkozott az esetről: "Kat éppen itt volt, és szombaton együtt töltöttük az estét, majd kitaláltuk, hogy vasárnap kölcsönözzünk egy hajót, és vitorlázzunk egy kicsit. A motoros hajó hátulról bukkant fel, és egyenesen felénk tartott, amikor rájöttünk, hogy a vezetője nem láthat minket, és el fogja találni a vitorlást. Az utolsó pillanatban Eric és én tudtuk, hogy mindenképpen bekövetkezik a baleset, így megfogtuk Kat-et és mind a hárman a tengerbe vetettük magunkat. A közeledő, cigaretta formájú hajó egyenesen a vitorlás farát találta el, majd keresztül ment a kis hajón.

Eric esett a legszerencsétlenebbül. Én teljesen rendben voltam, de Kat-et eltalálta a hajó. Fejjel lefelé feküdt a vízben, és vér szivárgott a fejéből. Őszintén szólva, azt hittem, hogy halott. Én kértem, hogy jöjjön és csavarogjon velünk, erre ez történt. Eric és én fenntartottuk őt a víz felett egy pár percig, amíg visszaértünk a hajónkhoz, amely még nem süllyedt el, de aztán a fickó, aki elgázolt minket, visszajött és mind ki lettünk húzva a vízből. Kat nem lélegzett, próbáltam mesterséges légzést alkalmazni, és végül is elkezdett ismét gyengén lélegezni, és ekkorra már a rendőrség és a parti őrség hajói is odaértek."

Bostrom elmondta még, hogy Kat, aki egyébként egy topmodell, bordatörést szenvedett, szám szerint 6 bordája tört el, egy nagy seb keletkezett a fején, valamint kilyukadt a tüdeje az incidens során. Bostrom volt barátnője előreláthatólag 1 hónapot tölt még el egy kórházban.