Nicky Hayden az AMA Superbike bajnok

2002.09.03. 08:46

 
   
   

Nicky Hayden megszerezte a 2002-es AMA Superbike bajnoki címet. A Honda versenyzője még az első szombati futamon megszerezte a győzelmet, miután a másik bajnoki aspiráns Eric Bostrom bukott a futam hetedik körében, így Hayden mindenféle felesleges kockáztatás nélkül látta meg elsőként a kockás zászlót. A második Doug Chandler, a harmadik pedig Miguel DuHamel lett. Hayden ezzel a legfiatalabb AMA Superbike bajnok, mivel mindössze 11 nappal múlt 21 éves, amikor megnyerte a 2002-es összesített pontversenyt.

Azonban a végső ünneplésre várni kellett vasárnapig, mivel a második futamon Hayden és Bostrom is szerette volna bebiztosítani bajnoki helyezését, így megvolt az esély, hogy mindketten a győzelemre hajtanak. Azonban ez csak Eric Bostrom-nak jött össze a hétvégi második versenyen, megszerezve ezzel 4. győzelmét a szezonban. A futam érdekessége volt a 3 darab vörös zászlós kényszerszünet. Hayden ezalatt már ünnepelhetett, mert Honda RC51-esét kifektette, előidézve ezzel a verseny második szüneteltetését.

Az összesített pontversenyben a második Eric Bostrom, a harmadik Miguel DuHamel, a negyedik Aaron Yates, az ötödik pedig Piscotte lett. A 2001-es bajnok, Matt Mladin a meglehetősen gyászos hetedik helyet szerezte csak meg az idei összesítésben, és egyetlen futamot sem volt képes megnyerni, amire pályafutása alatt 1996 óta nem volt példa.