Vermeulen jövőre a Ten Kate Honda csapatában nyomul

2002.09.02. 09:13

 
   
   

A fiatal Chris Vermeulen aláírt a Ten Kate Honda csapatához, így 2003-ban a csapat által felkészített Honda CBR600-ason fog versenyezni a Supersport Világbajnokságban. A 20 éves ausztrál a Ten Kate (amely jelenleg a Honda gyári csapatát takarja a Supersport VB-n) fiókcsapatának számító Van Zon Honda színeiben versenyez, és most átszerződik a nagy csapathoz. Ezzel a Kawasakihoz távozó Fabian Foret helyettesítését igyekszik megoldani a holland csapat.

Vermeulen elmondta, hogy a Ten Kate által felkészített Hondák mindig a leggyorsabb motorok közé tartoznak a mezőnyben, és ezért alig várja, hogy a keze közé kaphasson egyet. Úgy tűnik a csapat megkapja az új CBR600-asokat már október elején, és az új fejlesztések beépítése után akár novemberben készen állhatnak a tesztelésre.

A Supersport VB tájékáról származó hír még, hogy Jamie Witham és csapattársa Paulo Casoli beleegyeztek a tervekbe, és a vadonatúj Yamaha R6-ossal fognak versenyezni a Belgarda Yamaha csapat színeiben a 2003-as versenyévadtól.