Új család a Ducatinál

2002.09.03. 10:27

 
   
   

A Ducati egy új, 2003-as modellel már elkényeztetett bennünket. De nem adja a piros motorgyár ilyen olcsón a szezonváltást. A Ducati egyik legfontosabb modellje, a 800SS is megújul jövőre. A 888 az első motor, ami az új TS motorral szerelve kerül forgalomba, - hogy új Ducati szériát keltsen életre. Az új, léghűtéses Testastretta-ából származtatott blokk kifejlesztésére a Multistrada tervezése buzdította a mérnököket. Ez a motor - a Ducati jóslata szerint - egyike lesz a Ducati bestsellereinek.

De nem csak a 800SS alakul át 2003-ra. A jövő évi változtatások eredménye az, hogy bevégeztetett a 750 és 900 köbcentis léghűtéses Ducatiknak. Leáldozott, a 800SS-nek, az 1000SS-nek, de még a léghűtéses Monster változatoknak is, bár a 620-as még csak 2002-ben debütált. Helyüket a Multistrada során kifejlesztett blokkcsalád tagjai veszik át, egyészen a csúcson elhelyezkedő 996 ccm-es vízhűtéses verzióig.

A Ducati nagyon sok pénzt és időt fektetett a Testastretta blokk kifejlesztésébe, ezért most a lehetőségeket maximálisan ki akarja használni, felhasználva a lehető legszélesebb termékpalettát.A Testastretta-blokkos motorokról valószínűleg az őszi motorkiállításokon húzzák le a leplet. Vagyis kedves Ducati rajongók: Két hét múlva irány München, az InterMot!