Kawasaki versenyző nyerte meg az AMA MX 125 Bajnokságot!

2002.09.04. 13:54

 
   
   

A 16 éves crossmotor fenomén James Stewart beírta magát és a Chevy Trucks Kawasaki Team-et a történelemkönyvekbe, mivel megszerezte az AMA 125 Motocross Championship bajnoki címét a 11. fordulóban, New Yorkban, Binghamtonban. Stewart első professzionális bajnoki címe úttörő jelentőségű volt, mivel ő az első afro-amerikai, aki megnyerte az AMA Motocross Championship-et. 16 évesen és 10 hónaposan ő "a világ legifjabb motocross bajnoka" cím birtokosa.

"Mikor még amatőrként kezdtem versenyezni, az volt az álmom, hogy egyszer profi lehessek", mondta a boldog Stewart a verseny utáni ünnepségen. "Sosem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon ennyi versenyt fogok nyerni, ráadásul bajnok is leszek. Az első afro-amerikainak lenni nagyszerű, a legfiatalabbnak lenni pedig király, meg minden. Nem érzem magam úttörőnek és mintapéldánynak, de büszke vagyok arra, hogy az első afro-amerikai vagyok, így adhatok egy jókora lökést ennek a sportágnak. Imádom a versenyzést, és ha tudok, segítek nagyobb figyelmet szentelni sportágunknak."

A legutóbbi győzelem Stewart 9. győzelme volt ebben a szezonban, beállítva ez által "a legtöbb 125-ös győzelem" csúcsát. A hét egymás utáni győzelme pedig egy újabb rekord. Ha megnyeri az utolsó fordulót még tovább fokozhatja ezeket a rekordokat. Már most megjavította a "legtöbb győzelem egy kezdőtől" címet, melyet a Kawasaki által támogatott Ricky Carmichael állított be 1997-ben.

"Igazán szórakoztató volt ez a szezon a számunkra a Kawasakival", mondta Stewart, aki már 4 győzelmet szerzett a Western Region AMA 125 Supercross Championship-en is, ahol úgy néz ki összetettben 2. lesz. "Imádom a motorom, és nagyon jól érzem magam a csapatommal. Mindent megadnak nekem, hogy nyugodtan tudjak versenyezni. Nagyon várom már a következő szezont."