Sorozás Harley-Davidsonnal

2002.09.06. 08:55

 
   
   

Az Amerikai Egyesült Államokban, ha nem is kolbászból van a kerítés, de a tengerészgyalogságnál a sorozó tisztek speciális kétkerekű járműveket kaptak, hogy ezek látványának segítségével minél több fiatalt győzzenek meg arról, milyen jó a dolga egy tengerészgyalogos katonának.

Az amerikai hadseregben szolgálni egyébként sem hasonlítható össze hazánk véderőiben teljesített szolgálattal, ha azonban az ifjoncokat nálunk is egy Harley-Davidson Fat Boy mellett állva győzködnék a haderőbe állás nagyszerűségéről, valószínűleg dugig lenne a hivatásos állomány.

A tengerészgyalogság sorozó egysége 16 darab Harley-t kapott, speciális vörös fényezéssel, a tank oldalán a Marine Corps kard emblémája látható. A válogatott sorozó tisztek ezekkel a gépekkel járják majd az amerikai vidéket, mint a "Motorcycle Marine" egység tagjai. A motorjukhoz speciálisan elkészített bőrdzsekiket kapnak a tisztek, amely hasonlít egyenruhájukhoz. Az állomány tagjainak el kell végezniük két elismert motoros tanfolyamot, mielőtt megkezdik munkájukat új alakulatuknál.