Mókus Afrikába megy

2002.09.06. 09:47

 
   
   

Ki gondolta volna még tavaly év elején, hogy a kis kaposvári Mókus ilyen világhírre tesz szert? A világ talán legkülönösebb motoros kaszkadőre ebben a hónapban elhagyja Európát, és a Föld túlsó felén, Namíbiában tart bemutatót.

 
   
   

"Fast and Furious" a mottója annak a rendezvénynek, aminek teljes neve World Classic Champion Extrem Weekend. A rendezvény nagyságáról fogalmat alkothatunk abból is, hogy a főszponzor az Air Namibia. A fővárosban, Windhoekben, egy versenypályán több napon keresztül lesz látható több funny car, jet car, gyorsulási versenyek, és ezek között fog fellépni Mókus szeptember 14-én és 15-én. Mókusra a szervezők figyelmét Kevin Carmichael hívta fel, aki szintén fellép azon a héten Windhoekben.

 
   
   

Az utazás megszervezése nem volt egyszerű. Namíbia és Magyarország között nincs diplomáciai kapcsolat, így Bécsbe kellett utazni vízumért. A szállítási költségek miatt csak egy motort tud magával vinni. A jól ismert sárga-fekete Simson Star egy tartalék blokk és rengeteg pótalkatrész, szerszámok társaságában várja már, hogy Mókus és öccse Frankfurtban felszálljon vele az Air Namibia gépére.